Арсенал не успя да се справи с отбор от Чемпиъншип за ФА Къп


Арсенал не успя да се справи с отбор от Чемпиъншип за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

832 0

Един от основните претенденти за титлата в Англия през тази година Арсенал си усложни живота, след като не успя да победи като домакин Хъл Сити в петия кръг на ФА Къп. Мачът между двата отбора завърши 0:0.

Непреодолима преграда за "топчиите" се оказа вратарят на Хъл Сити Елдин Якупович. Швейцарецът спаси куп удари - на Дани Уелбек, на Оливие Жиру и на Джоуел Кямбъл. "Артилеристите" обаче сами са си виновни, след като показаха и стара своя слабост срещу сгъстена защита - да се опитат да влязат с топката във вратата, вместо да пробват повече изстрели от дистанция.

Всъщност предвид много тежкия сблъсък с Барселона в Шампионската лига във вторник  (23 февруари), Арсен Венгер остави на пейката някои твърди титуляри. Неблагоприятното развитие на нещата обаче накара французина да вкара в игра резервите в този мач Оливие Жиру и Алексис Санчес. Чилиецът имаше последния шанс в мача, като си изработи пряк свободен удар точно на дъгата на наказателното поле, но отново Якупович се оказа герой и не позволи топката да влезе в мрежата му. Така отборът на бившия защитник на Манчестър Юнайтед Стив Брус си заслужи преиграване, в което ще е домакин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички