Арсенал не сгреши срещу Борнемут и се доближи до лидерите в класирането


Арсенал не сгреши срещу Борнемут и се доближи до лидерите в класирането
Снимка: Guliver/Getty Images

1132 0

Арсенал победи Борнемут с 3:1 и се доближи до лидерите в класирането във Висшата лига. "Артилеристите" са на 2 точки зад Ливърпул и Манчестър Сити и на 3 от лидера Челси.

Головете за Арсенал отбележиха Санчес (12', 90') и Уолкът (53'), а почетното попадение за Борнемут е дело на Уилсън (23')

Арсенал поведе с 1:0 на Борнемут в 12-ата минута. Алексис Санчес се възползва от грешка в защитата на гостите и наниза топкат във вратата. Куук в опит да върне топката към вратаря изведе Алексис Санчес, който бе безпогрешен.

В 23-ата минута Калъм Уилсън изравни от дузпа. Той бе повален от Начо Монреал в наказателното поле и реферът посочи бялата точка.

Малко след изравнителния голд, Борнемут можеше и да поведе в резултата. Адам Смит с удар с глава от наказателно поле пропусна да се разпише, а топката мина на сантиметри от гредата.

През второто полувреме "артилеристите" дръпнаха напред в резултата още в 53-ата минута. Начо Монреал центрира и буквално сложи топката на главата на Уолкът, който вкара на празна врата.

В 61-ата Чембърлейн намери свободно пространство и отправи точен удар, който обаче бе блокиран от защитник на Борнемут. В 90-ата Санчес оформи крайното 3:1 след пас на Жиру.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички