Тънките сметки провалиха Лудогорец и Арсенал в Шампионска лига


Тънките сметки провалиха Лудогорец и Арсенал в Шампионска лига
Снимка: Guliver/Getty Images

1731 1

Изминаха 5 години, откакто Арсенал прескочи груповата фаза на Шампионската лига като първи. За последно това се случи през сезон 2011/2012, когато отборът беше в компанията на Олимпик Марсилия, Олимпиакос и Борусия Д. Сега, макар да е в привидно по-слаба група и доскоро да правеше най-силния си сезон от дълго време насам, Арсенал бе изправен пред угрозата отново да е втори.

Какво означава тази втора позиция - потенциална среща с Ювентус, Барселона, Атлетико М и може би Реал М още на 1/8-финалите. Точно това се опитваше да избегне Венгер, като обясняваше колко е важно първото място за Арсенал. Определено сезонът се развиваше повече от добре до двубоя на Топчиите в София с Лудогорец. Там Арсенал спечели, но далеч не игра най-добрия си футбол. После започнаха и колебанията - 1:1 с Тотнъм, 1:1 с Манчестър Юнайтед и после 2:2 с ПСЖ, при това в нито един от тези мачове Арсенал не показа, че е претендент и играе по шампионски.

Последният мач в групата е важен, но вече не всичко зависи от Топчиите. Ако Арсенал спечели в Базел, това не гарантира първата позиция, защото се очаква ПСЖ да си вземе домакинството на Лудогорец. Така излиза, че сметките на Венгер отново излязоха криви. Всички се надяваха на две неща. Едното - че Арсенал ще успее да победи ПСЖ на "Емирейтс", а другото - че Лудогорец също ще успее да си вземе двубоя с Базел. Българите не са най-силният отбор, но определено изглеждаха доста уверен домакин и срещу Арсенал, и срещу ПСЖ. Те обаче също решиха да си правят тънки сметки и изгубиха от това.

На практика излиза, че Арсенал и Лудогорец сами се спряха да си гарантират първото и третото място. Смешно е, че сега и двата отбора се надяват един на друг на помощ от другия, за да могат да продължат напред. Лудогорец имаше домакинство срещу прекия си съперник, но не отправи нито един точен удар и не показа, че иска да го победи, а Арсенал също не направи нищо смислено на своя "Емирейтс" срещу ПСЖ.

Арсен Венгер определено се надяваше, че в последния си мач ще срещне отбор, който не се бори за нищо. Идеалният сценарий щеше да бъде Базел да е загубил в София и да направи коледен подарък на Топчиите, но сега може да се случи точно обратното. Очаква се Венгер да направи много ротации, защото през декември календарът е много наситен и той ще трябва да държи топ играчите си свежи за мачовете от Висшата лига.

Източник: "Сън", превод - "7 дни спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички