Арсенал намери зрелищен начин да падне срещу Манчестър Юнайтед


Арсенал намери зрелищен начин да падне срещу Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1823 0

Отборът на Арсенал защити реномето си на тим, който все намира как да загуби важни мачове, особено когато има достатъчно положения да ги спечели с разлика и падна на собствения си „Емиратс” с 1:2 от Манчестър Юнайтед. Така „червените дяволи” взеха първа победа като гост и се изстреляха на четвърто място във временното класиране на Висшата лига с 19 точки, а Арсенал остава на осмо място със 17 точки.

Срещата започна с тотален натиск на Арсенал и положенията взеха да се редят едно след друго, като топчиите смазваха в халфовата линия Юнайтед, като пробиваха най-вече през центъра. Фрапантен пропуск направи Джак Уилшър, след като Арсенал взеха топката при лошо изчистване на Давид Де Хеа и Уилшър се оказа сам срещу него при светкавичната контраатака, но левашки би право в легналия предварително испански вратар, вместо да вкара лесен гол. Същото се случи седем-осем минутки по-късно, когато Алекс Окслейд-Чембърлейн се отзова в ролята на Уилшър и сам срещу Де Хеа не успя да го излъже и да стреля достатъчно плътно, за да открие резултата.

Чак в 37-та минута Юнайтед създаде истински опасно положение. Най-добрият играч на „червените дяволи” дотук през сезона – Анхел Ди Мария, проби скоростно отдясно и топката стигна до Уейн Рууни на около 15 метра фронтално срещу Шчесни. Ударът на английския национал обаче беше блокиран навреме от защитата на домакините. Три минути преди края на полувремето Де Хеа не изби добре центрирана от корнер топка и Дани Уелбек можеше да накаже бившия си отбор, опитвайки удар с пета, но далеч от целта.

Точно както и през първото полувреме, началото на второто беше взривно за Арсенал. След само четири изминали минутки дойде ред и на Уелбек да излезе сам срещу Де Хеа, макар и под остър ъгъл и да пропусне. В следващата атака Фелайни направи нова грешка в центъра на халфовата линия, Уилшър овладя топката и тръгна напред, но си поведе малко дълго, скочи на шпагат, за да подаде към Алексис Санчес и Патрик Макнеър нацели опорния му ляв крак в глезена. Това беше и краят на мача за Уилшър, който беше сменен от Санти Касорла.

В 56-тата минута поговорката когато не вкараш, ще ти вкарат, се изпълни за пореден път. Центриране отляво доведе до неадекватна намеса на Шчесни, който се сблъска с Киърън Гибс и не можа да избие добре топката. Тя отиде в Антонио Валенсия, който стреля веднага – топката отиваше в аут, но падналия на земята Гибс протегна крак и я отклони фатално в собствената си врата – 0:1. На всичкото отгоре в ситуацията Шчесни се контузи заради сблъсъка и беше сменен Дамиан Мартинес.

След час игра Юнайтед можеше да поведе и по-убедително, но беше вдигната несъществуваща засада на Рууни, който излизаше сам отляво и имаше подкрепата на Ван Перси в центъра срещу само един защитник на Арсенал. Топчиите отговориха с удар с глава на Санчес, който имаше достатъчно сила, но беше много близко до блестящия Де Хеа и той спаси. Пет минути по-късно Де Хеа спаси и удар от воле на Касорла, който не можа да насочи топката в десния ъгъл.

Логичното наказание за Арсенал дойде в 85-тата минута, когато Ди Мария и Рууни хванаха по бели гащи тръгналите напред „топчии” – аржентиенцът изведе Рууни сам срещу Мартинес и англичанинът прехвърли с лекота резервния вратар на домакините – 0:2.

В добавеното време Ди Мария беше изведен в 93-тата минута сам срещу Мартинес и опита да направи това, което стори Рууни преди него, но копването на топката беше крайно неточно и отиде в аут, вместо в мрежата на сломените домакини.

Като отговор, в 95-тата минута, Оливие Жиру стигна до една дълга топка и с мощно воле от границата на наказателното поле върна един гол - 1:2.

СТАТИСТИКА

Арсенал: Войчех Шчесни (59’ Дамиан Мартинес); Калън Чеймбърс, Пер Мертезакер, Начо Монреал, Киърън Гибс; Арън Рамзи (77' Оливие Жиру), Микаел Артета; Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джак Уилшър (55’ Санти Касорла), Алексис Санчес; Дани Уелбек

Треньор: Арсен Венгер

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа; Патрик Макнеър, Крис Смолинг, Тайлър Блекет; Антонио Валенсия, Маруан Фелайни, Майкъл Карик, Люк Шоу (16’ Ашли Йънг); Анхел Ди Мария; Уейн Рууни; Робин Ван Перси

Треньор: Луис Ван Гаал

Стадион: Емирейтс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички