Арсенал избухна в края и разби Уест Хем в чест на Венгер


Арсенал избухна в края и разби Уест Хем в чест на Венгер
Снимка: Getty Images/Guliver

1010 0

Арсенал спечели предпоследното си домакинството във Висшата лига за сезона и под ръководството на Арсен Венгер. "Топчиите" се наложиха с 4:1 над Уест Хем в мач от 35-и кръг във Висшата лига. Две от попаденията вкара Александре Лаказет, по един добавиха Начо Монреал и Арън Рамзи. За гостите се разписа Арнаутович.

През първото полувреме двата отбора не успяха да си вкарат гол, като и Арсенал, и Уест Хем имаха добри положения. В края на частта Мохамед Елнени се контузи, видимо сериозно, защото бе изнесен на носилка и със сълзи в очите.

След почивката Начо Монреал накара мениджъра си Арсен Венгер да се усмихне, след като се разписа в 51-ата минута с хубав плътен удар, минал под плонжа на Джо Харт.

"Чуковете" изравниха в 64-ата минута чрез Марко Арнаутович. Оспина изби топката, но след серия от рикошети тя стигна до австриеца, който с изстрел по диагонал преодоля вратаря на домакините. Арсенал можеше отново да поведе в 79' след изстрел на Дани Уелбек, но Джо Харт направи чудесно спасяване.

"Артилеристите" обаче видимо искаха да зарадват Венгер с победа и натиснаха съперника. В 82' Арън Рамзи опита центриране, но заради липсата на синхрон в защитата на "чуковете" то се превърна в гол - 2:1.

Не бяха минали и 3 минути, когато Арсенал вкара трети гол - Лаказет се разписа след отлична комбинация. Четири минути по-късно той оформи крайното 4:1.

В класирането Арсенал остава шести, на 11 точки от зона Шампионска лига. Уест Хем е 15-и с 35 точки в актива.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички