Антонио Конте призна: Тази загуба е много по-различна от другите


Антонио Конте призна: Тази загуба е много по-различна от другите

1300 0

Антонио Конте вярва, че първата загуба на Челси в последните 14 мача изправя отбора пред едно от най-големите му изпитания през сезона. За италианеца е много важно как „сините“ ще реагират след поражението от Тотнъм.

„Ние сме разочаровани, но също така сме доволни, защото нашата серия от 13 поредни успеха не се постига лесно. Загубихме от Тотнъм, който наистина е един много силен отбор. Не трябва да забравяме, че Тотнъм се бори за титлата през миналия сезон. Маурисио Почетино работи с тези играчи от много години и те постоянно се подобряват. Тотнъм е един от шестте отбора в лигата, който се бори за титлата и за местата даващи право на участие в Шампионската лига“, коментира Конте.

„Сега, ние трябва да рестартираме и да продължим да работим усилено. Тази загуба е коренно различна в сравнение с тези, които претърпяхме през септември, защото в онзи момент ние все още не приличахме на отбор. На „Уайт Харт Лейн“ демонстрирахме, че сме силен отбор и това е много важно.

Смятам, че се получи добър мач с чудесен баланс между два много силни отбора. Имаше много добра интензивност в мача. Тотнъм и Челси създадоха много голови ситуации. Тотнъм обаче успя да вкара в най-добрите моменти за тях и в най-лошите за нас“, добави мениджърът на „сините“.

"В началото на второто полувреме започнахме много силно и създадохме няколко възможности, чрез които можехме да изравним резултата, но за сметка на това допуснахме второ попадение във вратата си. Двата гола бяха много подобни. Аз съм бил футболист и знам, че това е възможност да се случи в един двубой. Трябва да продължим да работим и това е нормално. Това е процес и ние стартирахме този процес само преди пет месеца. С времето ще подобряваме играта си и в това съм убеден“, продължи италианецът.

„Всеки ден усъвършенстваме схемата на игра на отбора и се опитваме да намерим различни решения, когато притежаваме топката или сме без нея. Намерихме добър баланс. Моята цел е да се върнем на победния път. Работим заедно само от пет месеца. Трябва да бъдем доволни, че със същите играчи от миналия сезон сме на върха на класирането“, каза още Антонио Конте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички