Една комбинация, повторена два пъти, сложи край на серията на Челси


Една комбинация, повторена два пъти, сложи край на серията на Челси
Снимка: Guliver/GettyImages

830 0

Победната серия на Челси в английската Висша лига беше прекратена, и то от една и съща комбинация. Тотнъм нанесе първо поражение на Челси от 13 мача насам и не позволи на "сините" да запишат 14-а поредна в елита.

"Шпорите" стигнаха до комфортна победа с 2:0, и то с една и съща атака, повторена на два пъти. Комбинацията Ериксен - Деле Али доведе до два гола на английския национал в 45' и 53', с което Тотнъм се превърна в първия тим след Арсенал, намерил начин да спечели срещу "сините".

Това е първо поражение на Челси от септември насам, с което отборът на Конте не успя да подобри постижението на Арсенал от 14 поредни победа във Висшата лига, въпреки че "артилеристите" направиха това в два различни сезона.

В класирането Челси остава лидер с 5 точки преднина пред Ливърпул на върха в класирането. Тотнъм пък вече е на 3-о място с актив от 42.

Първото полувреме протече много скучно, като тактическото надиграване беше осезаемо. "Шпорите", подобно на предходния двубой, играеха с висока преса, която пречеше сериозно на играта с бързи подавания на Конте. В предни позиции и двата отбора се представяха слабо и логичният резултат беше 0:0.

В самото продължение обаче се стигна до гол, който обърка плановете на "сините". Ериксен центрира блестящо в наказателното поле, където Деле Али беше изпуснат от бранителите - удар с глава и 1:0.

В 54' упражнението на Тотнъм беше повторено. От границата на пеналтерията Ериксен отново центрира в накзателното поле, а Деле отново се извиси над всички и с глава реализира за 2:0.

Това пречупи играчите на Конте, които все по-трудно атакуваха, а в атакууващ план много трудно узмисляха нещо опасно срещу добре подредената дефанзивна схема на Маурисио Почетино. Така до края на мача Челси не съумя да направи нищо и логично допусна първото си поражение за последните три месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички