Андреас Кристенсен: Челси сбъдна мечтата ми, време е за ново начало


Андреас Кристенсен: Челси сбъдна мечтата ми, време е за ново начало
Снимка: GettyImages

987 0

Андреас Кристенсен напусна своя Челси, където играе от 16-годишен, за да търси ново предизвикателство. Той се сбогува с тима в социалните мрежи. По потвърдени информации бранителят вече е собственост на Барселона и се очаква каталунците да официализират трансфера в най-скоро време.

"Благодаря за всичко. Когато бях на 16 години, трябваше да взема трудното решение да напусна Дания. Пред мен стоеше само 1 избор и това беше Челси. Още в момента, в който пристигнах, ме накараха да се чувствам като у дома. Благодарен съм на Джим Фрейзър и Нийл Бат, които веднага ме превърнаха в част от семейството си", написа 26-годишният защитник.

"Някои от най-гордите ми моменти в клуба бяха, когато спечелихме Младежката купа на ФА и Младежката лига на УЕФА. Това беше една специална група от млади играчи, които се гордях, че имам като съотборници. 

През изминалата година постигнах и най-голямото си постижение като играч и отбор, когато вдигнахме Шампионската лига в Порто. 

Бях младо момче в Челси, с всички надежди и страхове на играч, който тъкмо започва кариерата си. Благодарен съм на целия клуб, че сбъдна мечтата ми. След като прекарах 10 невероятни години тук, почувствах, че сега е подходящото време за ново начало за мен и семейството ми. Последните няколко месеци бяха трудни психически, тъй като не беше лесно да напусна този тим и феновете му.

Не съм най-приказливият човек и затова понякога хората не разбират колко много значи това място за мен. Ще ми липсват играчите, персоналът и всички тук. Пожелавам най-доброто за клуба и феновете в бъдеще", допълни Кристенсен.

Ето за коя звезда на "сините" се борят Милан, Ювентус и Интер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички