Алисон посочи легендарно име, Ливърпул ще има нов треньор на вратарите


Алисон посочи легендарно име, Ливърпул ще има нов треньор на вратарите
Снимка: Getty Images

3145 0

Изданието "90min" съобщава, че Ливърпул е на крачка от това да добави още един човек към своя треньорски екип. Става въпрос за легендарния вратар на Бразилия - Клаудио Тафарел, а според информациите, с основна роля за тази стъпка е неговият сънародник и настоящ страж на мърсисайдци - Алисон Бекер!

Тафарел бе един от най-разпознаваемите футболисти на този пост през деветдесетте години на 20 век. В Европа той игра за тимовете на Парма, Реджина и Галатасарай, но е най-известен с титулярното си място в състава на Бразилия по онова време.

През 1994 година има основна заслуга за триумфа на страната на Световното първенство в САЩ, след като хваща дузпа на Даниеле Масаро във финала срещу Италия. Клаудио Тафарел може да се похвали и с два трофея от Копа Америка през 1989 и 1997 г., а през 2003 година окончателно прекратява кариерата си. 

"Goal" добавя, че 55-годишният Тафарел е работил с Алисон в националния отбор на Бразилия и Ливърпул е получил чудесни отзиви за него. Очаква се клубът да го назначи на работа, където ще си партнира с настоящия треньор на вратарите - Джон Ахтерберг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички