Алексис Санчес ще продължи лечението си в Чили


Алексис Санчес ще продължи лечението си в Чили
Снимка: Getty Images/Guliver

982 0

Футболистът на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес е получил разрешение от клуба да се завърне обратно в Чили, за да продължи със своята рехабилитация. 29-годишиният футболист получи травма на подколянното сухожилие на тренировка и има едва седем мача като титуляр за "червените дяволи" във всички турнири от началото на сезона.

Той няма да бъде на разположение на мениджъра Жозе Моуриньо до края на годината и се очаква да се завърне в игра в средата на януари. "Травмата не е лека, но Алексис е опитен играч и е готов за възстановителния процес. Той страда от т.нар. от мен "агресивна мускулна травма", сподели миналия петък Моуриньо.

"Това, че Санчес не играе толкова често, е треньорско решение. В нашия клуб, ако даден футболист не играе, е заради неговото поведение и изтърпява дисциплинарно наказание. Но случаят с него е различен, той е контузен. Не бих искал да се наемам с прогнози относно това кога той ще се завърне в игра, но от моя опит това няма да се случи до края на тази календарна година“, завърши португалският специалист.

Днес Юнайтед приема у дома Фулъм в търсене на първа победа във Висшата лига от четири мача насам. Предстои гостуване на Валенсия в Шампионска лига, а до края на месец декември тимът ще изиграе четири двубоя в рамките на две седмици – срещу Ливърпул, Кардиф, Хъдърсфийлд и Борнемут.

Агентът на Моуриньо - Жорже Мендеш - вчера съобщи интересна новина за бъдещето на португалеца. Ето каква

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички