Алексис Мак Алистър е пред завръщане за Ливърпул, Юрген Клоп обясни ситуацията с Анди Робъртсън и Тиаго Алкантара


Алексис Мак Алистър е пред завръщане за Ливърпул, Юрген Клоп обясни ситуацията с Анди Робъртсън и Тиаго Алкантара
Снимка: Getty Images

3402 0

В първия ден от новата 2024-та година Ливърпул е домакин на Нюкасъл в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига, който ще стартира в 22:00 ч. българско време.

Преди сблъсъка със "свраките" стана ясно, че мърсисайдци може би ще могат да разчитат на световния шампион с Аржентина - Алексис Мак Алистър, който пропусна последните 6 мача на тима във всички турнири заради контузия.

Той е взел участие в тренировката на Юрген Клоп в петък (29-и декември), както става ясно от публикация в официалния сайт на клуба.

Още: Юрген Клоп не определи Ливърпул за шампион и заговори защо ще става "по-зле"

Що се касае до левия бек Анди Робъртсън, който претърпя операция на рамото в края на октомври, Клоп смята, че ще му е нужен поне още един месец за пълно възстановяване:

"Той все още дори не е близо до това да тренира с отбора. Може да прави много неща, което от една страна е добре, но не може да използва ръката си както трябва, което ни показва, че му трябва още време. Мисля, че в хода на целия януари ще се приближава все повече и повече до завръщането си", обясни треньорът на Ливърпул.

Относно Тиаго Алкантара, който не е изиграл нито един официален мач през сезон 2023/24 (заради проблем в тазобедрената става), Юрген Клоп заяви следното:

"Мисля, че в даден момент през януари ще се завърне към тренировките на отбора. В момента се чувства добре, но ние трябва да сме сигурни, че няма да го използваме прекалено рано. Подобни травми като неговата са дългосрочни и трябва да бъдем внимателни!".

Още: Изненада: Една от звездите на Ливърпул е известна с прякора си, но не и с истинското си име

Легенда на Висшата лига посочи най-важния футболист за Ливърпул след Салах

Ливърпул се готви да открадне защитник, който Тен Хаг иска в Манчестър Юнайтед

Клоп: Първият полусезон не беше перфектен, но е хубаво да си на върха

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички