Алекс Фъргюсън никога не е грешал толкова: Пеп Гуардиола разби на пух и прах думите му


Алекс Фъргюсън никога не е грешал толкова: Пеп Гуардиола разби на пух и прах думите му
Снимка: Getty Images

6680 0

Сър Алекс Фъргюсън ще бъде най-титулуваният мениджър във Висшата лига за дълго време със своите 13 титли, но няколко пъти след оттеглянето си от футбола, че няма усет за други треньори.

Фърги сгреши за Гуардиола...

Той се провали с Дейвид Мойс, когото избра за свой наследник в Манчестър Юнайтед, след това с няколко други, които подкрепи, и напълно развали прогнозата с Пеп Гуардиола, когато испанският специалист пое Манчестър Сити преди осем години. Тогава Фъргюсън заяви, че на Гуардиола никак няма да му е лесно във Висшата лига и че няма да е толкова успешен, колкото в Барселона или Байерн Мюнхен.

Още: Едерсон сменя Манчестър Сити със Саудитска Арабия след скандала с Гуардиола?

Фъргюсън сгреши с преценката си за Гуардиола

"Без съмнение Пеп има фантастична работна етика и е ясно, че всеки, който не отговаря на изискванията му, ще бъде извън системата. Манчестър Сити свърши страхотна работа с привличането му, но на Пеп изобщо няма да му е лесно в английския футбол. Всеки чужденец, който дойде във Висшата лига, ще ви каже това, Венгер говори за това наскоро, Жозе Моуриньо също. Пеп вероятно ще има успех, но не както в Барселона, защото това беше най-добрият отбор и постави много високи стандарти", каза Фъргюсън през 2016-а.

Осем сезона по-късно Гуардиола тотално промени историята на английския футбол и Висшата лига и направи Сити гигант в европейските среди. Той спечели общо 17 трофея, а за осем години триумфира шест пъти във Висшата лига и постави рекорд, като спечели четири поредни титли - единственият мениджър, който го е правил.

След напускането на Клоп: Хосеп Гуардиола определи новия си най-голям конкурент

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички