Алдервейрелд с попадение и в двете врати при драматичен успех за Тотнъм


Алдервейрелд с попадение и в двете врати при драматичен успех за Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

991 0

Тотнъм победи Астън Вила като гост с 3:2 в 26-ия кръг от английската Висша лига. "Шпорите" направиха пълен обрат още през първото полувреме, след като се оказах губещи след по-малко от 10 минути игра. През второто паритетът бе възстановен, само за да се стигне до драматичната развръзка в последните секунди на двубоя.

След успеха момчетата на Жозе Моуриньо се изкачиха на 5-ото място с 40 точки - 1 по-малко от 5-ия Челси, който има мач по-малко срещу Манчестър Юнайтед. Астън Вила, пък, остава на 17-ата позиция и при победа или равенство за Уест Хям срещу Манчестър Сити, Вила ще се свлече в зоната на изпадащите.

Още в 9-ата минута на срещата домакините излязоха напред в резултата, след като Тоби Алдервейрелд си отбеляза нелеп автогол. Защитникът искаше да пресече подаване към противников играч, но вместо това насочи топката в собствената си мрежа от вратарското поле. В 27-ата минута обаче се реваншира, след като се разписа и в правилната врата. След изпълнение на ъглов удар се стигна да рикошет, топката попадна в Алдервейрелд, а той отправи страхотен изстрел с крак и изравни резултата.

Във втората минута на добавеното време към първото полувреме "шпорите" получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение срещу Бергвайн. Хюн Мин Сон застана зад топката, но ударът му бе отразен. Все пак, при добавката кореецът съумя да поправи грешката си и отбеляза, за да осъществи пълния обрат още преди края на първата част.

Само 8 минути след началото на второто полувреме (53') Джак Грийлиш изпрати страхотна остра топка от ъглов удар в наказателното поле на гостите, която кацна точно на главата на Бьорн Егнелс, който не остави никакви шансове на Уго Лорис и паритетът отново бе възстановен.

В последната 4-а минута на добавеното време към двубоя Сон се възползва от грешка в центъра на противниковите играчи, напредна на скорост до наказателното поле и извоюва победата за своя тим по изключително драматичен начин.

За Тотнъм предстои домакинство срещу Лайпциг в осминафинален двубой от Шампионска лига. Срещата е в сряда (19.02) от 22:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички