Агуеро поръча шампанското за Сити, чака се само сигнал от Манчестър Юнайтед


Агуеро поръча шампанското за Сити, чака се само сигнал от Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

2528 0

Манчестър Сити победи Кристъл Палас с 2:0 в мач от 34-ия кръг на английската Висша лига и вече вариантите да не спечели титлата в Англия са само в сферата на фантастиката! В рамките на точно две минути "гражданите" си спечелиха мача, а напускащият след края на сезона Серхио Агуеро отново блесна в подходящия момент.

Пеп Гуардиола даде почивка на повечето си играчи, които се изправиха през седмицата срещу ПСЖ в Шампионска лига. Гол на Жезус бе отменен заради засада през първото полувреме, а между 57-ата и 59-ата минута паднаха и двете попадения в мача. Серхио Агуеро първо получи добро подаване от Менди и с премерен удар прати топката в горния ляв ъгъл за 1:0! Две минути по-късно Феран Торес матира за втори път Гуаита с шут от границата на наказателното поле. Малко след това Стърлинг можеше да направи резултата класически, но гредата се яви на помощ на Палас. 

Така Манчестър Сити събра актив от 80 точки на върха в Англия и още утре може да спечели титлата! За тима на Гуардиола остават 4 мача, а разликата с втория Манчестър Юнайтед е 13 точки. Утре "червените дяволи" домакинстват на Ливърпул и ако не успеят да победят Юрген Клоп и компания, "гражданите" могат да отварят шампанското! Кристъл Палас пък е на 13-то място с 38 пункта!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички