Агресивен Манчестър Юнайтед вкара само два на Тотнъм, но продължи серията си (ВИДЕО)


Агресивен Манчестър Юнайтед вкара само два на Тотнъм, но продължи серията си (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5522 0

Манчестър Юнайтед нанесе второ поражение на Тотнъм от началото на сезона и записа своята десета победа, след като се наложи с 2:0 при домакинството си на „Олд Трафорд“. В герои за победителите се превърнаха Фред и Бруно Фернандеш, а само Юго Лорис спаси столичаните от изключително тежко поражение.

Френският национал обаче не успя да предотврати четвъртата поредна загуба на „шпорите“, след като през есента на 2020-а разбиха „червените дяволи“ с 6:1 на „Олд Трафорд“.

По този начин Манчестър Юнайтед се изкачва до пета позиция във временното класиране с 19 точки от 10 срещи, докато столичани са трети с 23 точки от 11 срещи. Възпитаниците на Ерик тен Хаг победиха напълно заслужено, след като създадоха цели 28 голови положения срещу 8 от гостите. Те контролираха и кълбото 52% от времето, като допълнително подчертаваха амбициите си в срещата.

Мачът започна по коренно различен начин от този, по който завърши и гостите се опитаха да натиснат съперника си. Ролите обаче бързо се обърнаха и пресата на Юнайтед доведе до над десет удара за 20 минути. 

В началото на втората част дойде и дългоочакваното попадение, което пречупи гостите, а Фернандеш само оформи успеха с второто си попадение от началото на кампанията във Висшата лига. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Срещата започна с атаки посока на двете врати, а Тотнъм не се притесняваше да играе на висока преса. След четири минути Бентанкур отправи опасен удар след атака по десния фланг, но се оказа неточен. 

Домакините отговориха след 180 секунди с две стрелби от дистанция, но те не промениха резултата. Лорис се намеси ключово при първия опит, докато след това топката не намери очертанията на вратата.

В десетата минута възпитаниците на Тен Хаг отправиха шести удар от началото на срещата, който бе дело на Антони. Той стреля от дистанция, а кълбото се отби от външната част на левия страничен стълб.

Десет минути по-късно комбинация между Фред и Рашфорд бе спряна единствено от Лорис, който героично застана на пътя на топката и изби опита на английския национал.

След нови 120 секунди отново френският страж трябваше да спасява своите от евентуално попадение. Лорис реагира страхотно на опит на Фернандеш от статично положение, което бе около границата на наказателното поле. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Възпитаниците на Ерик тен Хаг заслужено поведоха две минути след подновяването на срещата, когато пътят към безгрешния Лорис намери бразилецът Фред! Полузащитникът съумя да отправи удар от зоната около наказателното поле и след рикошет топката попадна във вратата на гостите! 1:0! 

Гол! В 69-тата минута Бруно Фернандеш удвои разликата сред брилянтно изпълнение от границата на наказателното поле. Той се възползва от пас на първия голмайсор, което рикошира в противников играч и се превърна в чудесна възможност за воле от португалеца. Той пробва и остави безпомощен Лорис! 2:0!

Секунди преди второто попадение Тотнъм организира чудесна атака и Кейн се пробва да изравни, но в крайна сметка топката се озова във врата на "шпорите".

Инициативата може да се препише на сметката на "червените дяволи", които контролираха случващото се в около час от първите 75 минути в срещата. Възпитаниците на Тен Хаг създадоха умопомрачителните 28 голови положения срещу 8 от гостите. 

В 80-тата минута Бруно Фернандеш залъга по чудесен начин Лорис и прати топката за трети път в мрежата, но се оказа, че по-рано е бил в положение на засада и логично попадението бе отменено.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Мартинес, Варан, Далот, Фред, Каземиро, Бруно Фернандеш, Санчо, Антони, Рашфорд

Тотнъм: Лорис, Дохърти, Ромеро, Дайър, Дейвис, Перишич, Бентанкур, Бисума, Хойберг, Сон, Кейн

Манчестър Юнайтед - Тотнъм по ТВ: Къде да гледаме мача?

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Тимът на Ерик тен Хаг е на пето място във временното класиране с актив от 16 точки след 9 изиграни срещи. Този на Антонио Конте е на десета позиция със сбор от 23 пункта (след 10 мача).

През отминалия уикенд "червените дяволи" не успяха да победят Нюкасъл у дома си и завършиха 0:0. "Шпорите" пък спечелиха три точки при домакинството си на Евертън (2:0) - головете бяха дело на Хари Кейн и Пиер-Емил Хойберг.

Последният "дуел" между Манчестър и Тотнъм се състоя на 12 март (29 кръг, сезон 2021/22). Тогава Юнайтед победи с 3:2 на "Олд Трафорд" с хеттрик на Кристиано Роналдо. Хари Кейн бе точен за гостите, а Хари Магуайър си отбеляза автогол.

*В следващия кръг на Острова Ерик тен Хаг гостува на Челси (22 октомври), а Антонио Конте е домакин на Нюкасъл (23 октомври).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички