Агентът на Ерлинг Холанд обяви: Той струва 1 милиард евро


Агентът на Ерлинг Холанд обяви: Той струва 1 милиард евро
Снимка: Getty Images/Guliver

1450 0

Агентът на нападателя Ерлинг Холанд обяви, че клиентът му струва 1 милиард евро на трансферния пазар. Норвежецът беше привлечен от Манчестър Сити миналото лято срещу 75 милиона евро. Толкова беше откупната му клауза в Борусия (Дортмунд).

"Когато продадохме Погба за 80 милиона евро, всички казаха: "Това е невероятно!". Днес мнозина струват толкова, а най-голямата продажба е на Неймар срещу 222 милиона евро. Цифрите се променят. За мен Холанд струва 1 милиард евро. Може би никой няма да плати толкова, но именно такъв потенциал притежава той", заяви Рафаела Пимента, цитирана от "AS".

"С него идват феновете, головете, спортните резултати, професионализмът, съдържанието, популярността, спонсорите... Цената на Холанд се определя от съвкупност от фактори. Всъщност, цената на футболиста се определя от клуба, който плаща.

Зная, че никой няма да плати 700 милиона евро бза играч, но съм наясно със стойността на трансфера на Ерлинг в даден клуб. Тя е огромна. Това е най-малко 1 милиард евро", допълни футболната агентка. А ето кой е виновникът за трансфера на Холанд в Сити. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички