Адска програма очаква Манчестър Сити, за да стане шампион, но има огромно предимство пред Ливърпул


Адска програма очаква Манчестър Сити, за да стане шампион, но има огромно предимство пред Ливърпул
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

13304 0

Манчестър Сити на Хосеп Гуардиола се готви да направи ново "завръщане" в битката за титлата на Висшата лига. "Гражданите" изостават от Ливърпул, но това не е първият път, в който трябва да се справят с  точкова разлика.

През сезон 2018/19 наваксаха седем точки, за да станат шампиони. Осем беше разликата, която те възстановиха през 2020/21 и 2022/23 и пет през 2022/23. Сега разликата с Ливърпул е една точка, като в даден момент бе 6.

Ужасна програма за Манчестър Сити до края на сезона

Още: Странно но ФАКТ: Човекът извън форма в Манчестър Юнайтед е ключът към успеха над Манчестър Сити

Лошото за Пеп и отбора му е, че програмата става адска до края на сезона. Първо на 3-ти март приемат Юнайтед в дербито на Манчестър, а 3 дни по-късно е 1/8-финалният реванш срещу Копенхаген в Шампионска лига.

Следващият уикенд ще бъде затворен с дербито с Ливърпул, което ще даде предимство за единия отбор на върха, а в края на март идва и сблъсък с друг тим от челото - Арсенал. А между тях е и 1/4-финал с Нюкасъл за ФА Къп.

Манчестър Сити преследва поредна титла във Висшата лига

"Много ви благодаря за графика. Прекалено е, но играта трябва да продължи...", заяви Гуардиола, като се оплака от броя на непрекъснатите страхотни мачове, които предстоят за неговия отбор.

Една добра новина, която е предимство пред Ливърпул

Още: Да си купиш Ерлинг Холанд: Ясно е колко и кога трябва да се плати на Манчестър Сити

Добрата новина е, че Сити почти няма контузени играчи. Ерлинг Холанд и Де Бройне показаха срещу Лутън с пет гола за норвежеца и четири асистенции за белгиеца, че вече са напълно възстановени. А лазаретът на "Етихад" е почти празен - само Гваридол и Джак Грийлиш са с травми. Точно обратното е за Ливърпул, който има 13 контузени. Арсенал също има проблеми, като аут са Габриел Жезус, Томас, Томиясу, Зинченко.

Сити иначе се намира в отлична форма, като от последното си поражение в лигата през декември от Астън Вила, събра 29 от 33 точки. "Гражданите" спечелиха девет от 11 мача, като записаха само две равенства срещу Кристъл Палас (2:2) и Челси (1:1).

Те взеха поредицата от мачове, която в четирите предишни "изоставания" им донесе титлата. През 2019 година при втория кръг от мачове те спечелиха 18 от 19 игри. 15 от 19 победи през 2021 и 2023 г. и 14 от 19 през 2022 г. бяха достатъчно, за да завършат като шампиони. А Ливърпул и Арсенал ги последваха, без да могат да ги задминат. А Гуардиола похвали Юнайтед преди дербито, но не пропусна да отчете доминацията на Сити.

Още: Треньорът на Нюкасъл за Манчестър Сити на 1/4-финалите: Шофирах по време на жребия и почти излязох от пътя

Чудовищен 16-годишен рекорд пада в дербито на Манчестър при определен развой

Манчестър Юнайтед не изпитва страх от Манчестър Сити, Ерик тен Хаг обясни: Няма значение кой е опонентът ни

Манчестър Сити и Челси влизат в люта битка за "следващия Луис Суарес" от Ливърпул Монтевидео

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички