Гуардиола похвали Юнайтед преди дербито, но не пропусна да отчете доминацията на Сити


Гуардиола похвали Юнайтед преди дербито, но не пропусна да отчете доминацията на Сити
Снимка: Getty Images

1155 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, говори преди голямото дерби на 27-ия кръг от Висшата лига между "гражданите" и Манчестър Юнайтед.

Гуардиола засегна няколко казуса

Дербито с Манчестър Юнайтед

Още: Треньорът на Нюкасъл за Манчестър Сити на 1/4-финалите: Шофирах по време на жребия и почти излязох от пътя

"Винаги очаквам най-доброто от нашите опоненти. Винаги. Очаквам най-доброто от Манчестър Юнайтед, но не говоря за това, което правят. Като опоненти аз ги уважавам твърде много и не искам никакви недоразумения относно моите думи. Имам голямо уважение към тях и голямо уважение към институцията - Юнайтед, Ерик (тен Хаг) и играчите. Винаги е било така с Ман Юнайтед – когато играят добре, те печелят мачове. Те спечелиха трудни гостувания на Лутън, Уулвс и Астън Вила, така че имат невероятни качества, за да направят това. През 2024 г. те имат само една загуба - миналата седмица у дома. Това, което научих от моя опит в този тип дербита, е да бъда по-спокоен и релаксиран", сподели Гуардиола пред медиите.

Гуардиола се надява на успех на Сити срещу Юнайтед

Контузията на Грийлиш

"Той няма да е готов за този уикенд, съмнявам се, че ще играе и за Англия през паузата, все още не съм говорил с Гарет Саутгейт. Нямаме алтернатива, неуспехите в живота винаги са налице, въпросът е как ги преодоляваш. Възстановяваме се добре след мача във вторник с Лутън".

Още: Чудовищен 16-годишен рекорд пада в дербито на Манчестър при определен развой

Доминацията на Манчестър Сити

"През 80-те години доминиращ беше Ливърпул, през 90-те беше Юнайтед, сега сме ние толкова много години, печелейки седем Премиър Лиги през последните 11, 12 години. Случвало се е, но за 50 или 60 години никога в една страна не е имало клуб, който да доминира и контролира всичко, така че можем да се опитаме да удължим колкото е възможно повече години това, което се опитваме да направим", добави още Гуардиола.

Двата английски гранда излизат един срещу друг в неделя (3 март) от 17:30 часа (българско време).

Манчестър Юнайтед не изпитва страх от Манчестър Сити, Ерик тен Хаг обясни: Няма значение кой е опонентът ни

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички