Защо Конте поиска почти 300 милиона, и то само за лятото?


Защо Конте поиска почти 300 милиона, и то само за лятото?
Снимка: Getty Images/Guliver

2675 0

Английските медии информират, че мениджърът на Челси Антонио Конте е поискал близо 300 милиона паунда за летния трансферен прозорец. Пръв с информацията излезе "Mirror" преди няколко дни, като днес новината беше потвърдена от още няколко таблоида.

Основната част от средствата ще бъдат използвани за подсилване на настоящия състав заради предстоящото участие в Шампионска лига. През този сезон лондончани имаха лукса да насочат вниманието си изцяло към Висшата лига, но за участие в най-комерсиалния клубен турнир Конте не разполага с необходимата дълбочина в състава.

Алваро Мората и Ромелу Лукаку са основните претенденти за централен нападател, но италианският мениджър ще насочи най-големите си усилия към закупуването на халф-бекове и централни защитници. Благодарение на по-благоприятната компания, в Челси няма сериозни травми, но Гари Кейхил е в напреднала възраст и е наложително да му бъде намерен добър заместник. Виктор Моузес и Маркос Алонсо пък са без реална алтернатива по двете крила.

Освен да осъществи няколко трансфера Антонио Конте ще използва сериозна част от парите и за подновяването на договорите на част от играчите. Сред тях са Еден Азар, Тибо Куртоа и други титуляри в тима.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички