Защо Йозил има само 3 асистенции през 2016 година?


Защо Йозил има само 3 асистенции през 2016 година?
Снимка: Guliver/GettyImages

1630 0

Месут Йозил е безпорният №1, когато става въпрос за подавания и асистенции. Немският национал е ненадминат в "надушването" на точния момент за пас и редовно създава положения. През 2016 година последва спад в неговата форма, което лесно може да бъде обяснено с интензитета в Англия, но всъщност проблемът е в неговите съотборници.

За настоящата календарна година плеймейкърът има едва 3 асистенции. За сравнение - атакуващият халф на кръвния враг Тотнъм Кристиан Ериксен има 9 завършващи подавания, а това е 3 пъти повече от бройката на Йозил.

Проблемът обаче не е в немския национал, който продължава да дава страхотни пасове и да е най-креативният играч на "артилеристите".За 2016 година той има 1336 точни паса срещу 1244 на опонента си от състава на "шпорите". В извеждащите подавания Йозил е в пъти по-добър - 25 срещу 7, докато създадените шансове за гол са почти равни - 74 срещу 78 в полза на Ериксен.

АС НА ЮНАЙТЕД ОТИВА В АРСЕНАЛ?

Така стигаме до извода, който в последните години е постоянно коментиран на "Емиратс", но мерки така и не се взимат - липса на класни нападатели, които да завършват атаките. Оливие Жиру играе на приливи и отливи, Уелбек играе добре, но твърде рядко заради постоянните си контузии. Комуникацията между Йозил и Санчес пък на терена не е толкова добра, колкото им се иска на всички в Арсенал.

През лятото Арсен Венгер привлече единствено Лукас Перес за подсилване на своето нападение. Испанският стрелец се отърси от слабия дебют и срещу Нотингам вкара 2 гола, с които даде заявка за титулярно място. Въпросът е, че той отонво не е от топ нивото на нападателите в Европа и тежестта в Арсенал може да му пречи да разгърне иначе големия си потенциал.

СРАВНИХА ИБРАХИМОВИЧ С... КОНУС

Ако статистиката от 2016 година обаче продължи, феновете ще имат много сериозно основание да се замислят - наистина ли Йозил би останал в отбора, ако усилията му продължават да не дават резултат заради липсата на класа в нападение?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички