Юрген Клоп възражда Ливърпул: Искам скаузъри в отбора си!


Юрген Клоп възражда Ливърпул: Искам скаузъри в отбора си!
Снимка: Gulliver/GettyImages

3122 0

Отборът на Ливърпул е на кратко турне в САЩ, където само преди два дни "мърсисайдци" победиха с 4:1 състава на Манчестър Юнайтед в турнира "Международна купа на шампионите". Мениджърът на клуба Юрген Клоп отново събра всички погледи към себе си след някои интересни изказвания.

При последното интервю с наставника на "червените" той заяви, че отборът има нужда от повече местни футболисти, чиито сърце да бъде истински "червено" и да бие единствено за Ливърпул.

Клоп започва да налага все повече млади футболисти, като им дава възможност за изява дори във важни мачове за тима. Отличен пример е Трент Александър-Арнолд, който е само на 19 години, а през изминалия сезон бе неизменна част от стартовата единайсеторка на "червените".

Доминик Соланке, Джо Гомез, Бен Уудбърн, Кевин Келъхър, Рафа Камачо, Нат Филикс, Шей Оджо, Марко Груич и Къртис Джоунс са само част от имената, които впечатляват с изявите си, а всеки от тях тепърва започват своите кариери. 

По отношение на Къртис Джоунс, който е на 17 години, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви: "Това е лудост! Той е роден през 2001 година, но въпреки това - не е чак толкова зле, нали?".

Историята на "червените" помни много истински скаузъри, които са оставили своя отпечатък на "Анфийлд". Стивън Джерард, Джейми Карагър, Роби Фауър, Стив Макманаман, Тери Макдермът, Фил Томпсън и много други доказаха, че тяхното сърце може да бие само за един отбор - Ливърпул.

Сред настоящите играчи Трент Александър-Арнолд и Къртис Джоунс изглеждат като потенциалните имена, които да продължат традицията в Ливърпул, след като и двамата са скаузъри.

"Това е много важно за клуб като Ливърпул. Колко е населението на Ливърпул - 500 000? Държава като Исландия има население от 330 000. Защо тогава да не успеем да създадем достатъчно скаузъри за нашия отбор", коментира Клоп.

"Ще видим как ще се развие кариерата на Къртис (Джоунс), той има да измине дълъг път, но към момента показва, че има голям потенциал."

"Винаги е плюс, когато играчът идва от Мърсисайд. Ако разполагам с двама играчи с еднаква класа, а единият е скаузър - естествено, че ще залоча на скаузъра. Точно заради това ние сме Ливърпул!", завърши Клоп.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички