Върджил ван Дайк прибрал сериозен бонус след серията сухи мрежи миналия сезон


Върджил ван Дайк прибрал сериозен бонус след серията сухи мрежи миналия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

8004 0

През миналия сезон тимът на Ливърпул направи почти перфектна кампания. "Червените" не успяха да станат шампиони, след като изостанаха в крайното класиране с едва една точка от шампиона Манчестър Сити. Мърсисайдци обаче доказаха отличната си форма в турнира Шампионска лига, който спечелиха на 1 юни в Мадрид след победа над Тотнъм с 2:0.

Основна заслуга за силните игри на Ливърпул през последните сезон и половина има защитникът Върджил ван Дайк. Холандецът промени изцяло облика на тима в отбрана, а в комбинация с Жоел Матип, Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд 6-кратните европейски шампиони бяха почти непробиваеми.

В началото на сезона Ван Дайк е получил "задача" от собственици той и тимът да постигнат 22 или повече "сухи мрежи". "Червените" завършиха общо с 26 във всички турнир, а за това холандецът е прибрал солиден бонус в размер на 750 000 паунда, пише "The Mirror".

Медиите в Европа пък излезнаха с любопитно разкритие за настоящия шампион на Европа и трансферните му планове през следващото лято. Според изданията на Стария континент Юрген Клоп ще се раздели с един от най-добрите си играчи в предни позиции, като повече по темата ще откриете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички