Висшата лига счупи всички трансферни рекорди... отново


Висшата лига счупи всички трансферни рекорди... отново

2116 0

Клубовете от английската Висша лига са похарчили над 1 милиард лири за нови футболисти по време двата трансферни прозореца през 2015 година, съобщава Telegraph.

Разходите през летния трансферен прозорец са 870 милиона паунда, което превишава сумата от миналото лято с 35 милиона лири.

За сравнение клубовете от Серия А са дали 450 милиона лири, а от Ла Лига - 400 милиона. Отборите от първенството в Германия са инвестирали 290 милиона лири за нови играчи, а във Франция са отделили - 220 милиона лири.

Най-много от всички са дали Манчестър Сити (154 милиона лири), а след тях са Манчестър Юнайтед (115 милиона) и Ливърпул (88 милиона).

Освен че това беше най-скъпото лято в Англия, статистиката отчита и рекорд за най-скъп млад футболист. Той отново принадлежи на "червените дяволи", които броиха 36 милиона лири за Антони Марсиал (без да се броят 20 милиона паунда в бонуси, прикрепени към представянето на играча). 

Най-скъпият трансфер за сезона пък е този на Кевин Де Бройне, който премина в Манчестър Сити срещу сумата от 55 милиона паунда. Втори в класацията е Рахийм Стърлинг - 49 милиона паунда. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички