Арсенал - единственият отбор без трансфер на полеви играч


Арсенал - единственият отбор без трансфер на полеви играч
Снимка: Getty Images/Guliver

2449 0

Всички топ клубове правят всичко по силите си да се подсилят с нови попълнения през лятната пауза, за да гонят с нови сили своите цели - независимо дали ще се борят за оцеляване, или ще преследват титлата. 

Не и Арсенал. След края на трансферния прозорец стана ясно, че единствено "артилеристите" не са купили полеви футболист през настоящото лято. Изследването е за топ 5 на първенствата в Европа - Премиър лийг, Примера дивисион, Серия А, Лига 1 и Бундеслигата. 

Това прави общо близо 100 отбора, които са взели поне един полеви футболист, за да укрепят състава си в преследване на заветните цели. И дори още нещо - няма отбор от топ 50 на европейските отбори в клубната ранглиста, който да не се е подсилил с поне един защитник, халф или нападател. 

Въпреки че се очакваше "артилеристите" да вземат няколко попълнения, за да вдигнат класата си и да атакуват титлата, единственият трансфер, осъществен от лондончани, беше този на Петър Чех. 

Вратарският пост дори не беше от първа необходимост за отбора на Арсен Венгер след силните изяви, които демонстрира Давид Оспина през миналия сезон. Френският специалист настояваше да бъдат купени поне един дефанзивен халф и централен нападател, но желанието му така и не беше удовлетворено. 

Арсенал "удари на кухо" в опитите си да вземе Лаказет, Кавани, Шнайдерлин, Бензема и куп други футболисти, сред които и 40-милионната покупка на Байерн Артуро Видал. В последните часове на трансферния прозорец "артилеристите" са пратили оферта и за Симоне Дзадза, но тя не е била приета от Ювентус. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички