Висшата лига може да има кръг девет дни преди световното в Катар


Висшата лига може да има кръг девет дни преди световното в Катар
Снимка: Gulliver/GettyImages

1429 0

Сезоните във Висшата лига и Чемпиъншип могат да приключат временно едва девет дни преди началото на Световното първенство в Катар през 2022 година. Според предварителен календар последният кръг от мачове във Висшата лига трябва да се проведе на 12 ноември, а най-големия международен футболен форум стартира на 21.

Финалът на Мондиал 2022 ще се проведе на 18 декември, което означава, че Премиършип може да продължи на Боксинг Дей – и може би ще има по-кратка почивка в Чемпиъншип. Паузата по средата на сезона, която ще се случи за първи път през настоящата кампания, вероятно ще липсва за 2022-23, докато сезонът може да започне по-рано и да приключи по-късно в резултат на нетрадиционния период на провеждане на Мондиала.

Клубовете от Висшата лига получиха предварителни календари и ще обсъдят графика на своето следващо събрание на собствениците на 14 ноември. Според информациите текат разговори между Премиършип и Английската футболна лига от няколко месеца насам, въпреки че Първа и Втора лига се очаква да продължат без промени по време на световните финали. Ако срещите от Висшата лига бяха продължили по график и по време на коледния период, то това би означавало много кратък срок за възстановяване на играчите, достигнали до заключителните етапи на шампионата на планетата. Клубовете и националните асоциации ще се нуждаят и от споразумение относно датите за освобождане на играчи към лагери за Световното, като последните срещи от домашното първенство вероятно ще се играят седмица преди старта на Мондиала.

А какви реформи обявиха от ФИФА за следващите сезони - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички