Висшата лига и Борда на съдиите предвиждат крехка промяна във ВАР


Висшата лига и Борда на съдиите предвиждат крехка промяна във ВАР

526 0

Клубовете от Висшата лига и Борда на съдиите (PGMOL) се съгласиха да направят промени във ВАР, но те далеч не покриват мащабите, в които се очакваха да бъдат промените. Новотовъведение, което се предвижда, е свързано с феновете, които ще получат допълнителна информация относно проверките по стадионите.

ВАР бе основна тема на срещата на собствениците в четвъртък и след продължителни разговори, Премиършип и PGMOL склониха да подобрят постоянството при решенията, ускорявайки процесите и увеличавайки комуникацията с привържениците. Шефът на съдиите Майк Райли адресира клубовете и прие, че системата се нуждае от подобрение.

Бе решено, че феновете по трибуните ще получат по-подробна информация относно проверките – включително и относно това какво точно проверява ВАР. Например, според новите правила, съобщение ще се появява на големите екрани, което гласи „Проверка за дузпа – вероятна игра с ръка“, вместо само „Проверка за дузпа“. Мониторите на страничните линии ще продължат да бъдат използвани пестеливо във Висшата лига.

А за какво призова Юрген Клоп във връзка с ВАР - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама