Алваро Мората разби идеята на Жозе Моуриньо за 0:0


Алваро Мората разби идеята на Жозе Моуриньо за 0:0
Снимка: Guliver/GettyImages

3866 0

Дефанзивната тактика на Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо не даде резултат на "Стамфорд Бридж" и "червените дяволи" загубиха с 1:0 визитата си на шампиона Челси в дербито на 11-ия кръг на английската Висша лига.

Единственото попадение беше дело на Алваро Мората, който в 53' беше оставен абсолютно непокрит и в близост до него не беше нито един от тримата централни защитници във формацията на Жозе Моуриньо. Той с глава от 12 метра вкара много красив гол и донесе трите точки на своя тим.

В края на мача "червените дяволи" заиграха атакуващо и създадоха няколко положения, но те така и не генерираха така желания гол, а това беше поредното дерби като гост, в което Жозе Моуриньо залага на защитна тактика, която не му носи успех.

Във Висшата лига Манчестър Юнайтед няма успех над Челси от 2002 година насам. Загубата пък направи Манчестър Сити категоричен лидер с 8 точки аванс пред градския си съперник, а Челси е само на точка от Тотнъм и днешния си съперник.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Противно на очакванията, двата отбора заиграха в бурно темпо, а в самото начало Фил Джоунс си отбеляза автогол, но той беше отменен, тъй като защитникът беше избутан от Алваро Мората. Последваха два пропуска на Бакайоко, а в 18' Де Хеа спаси отличен удар на Азар, а Фабрегас прати топката в аут при добавката.

Манчестър Юнайтед обаче също имаше положения. Рашфорд с глава от два метра стреля в аут, а при удар на Михтарян Куртоа се намеси по впечатляващ начин и изби - 0:0 след 20 много интересни минути на "Стамфорд Бридж".

След вихрените 20 минути двата отбора намалиха темпото, а Манчестър Юнайтед се задоволи с ролята да се защитава и да дебне своя шанс на контраатака. Челси владееше топката в голяма част от времето, но трудно генерираше положения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна вихрено за Челси и домакините успях да поведат, но преди това Азар се отчете с непростим пропуск сам срещу Де Хеа. В 53' обаче при атака по десния фланг Аспиликуета центрира за Мората, който от 12 метра с глава стреля в обратния ъгъл и се разписа - 1:0. Нито един от централните защитници на гостите обаче не беше дори близо до испанския голмайстор.

До последните 10 минути на мача Челси изпусна няколко положения, като на два пъти перфектно се намеси Давид Де Хеа. В края на мача "червените дяволи" заиграха много офанзивно и имаха няколко положения чрез Фелайни, Марсиал и Рашфорд. В 90' пък Кейхил извърши нарушение в наказателното поле срещу белгиеца, но сигнал за дузпа не последва, най-вече заради преиграването от страна на белгиеца.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси (3-5-2): Куртоа, Дзапакоста, Аспиликуета, Кейхил, Кристиансен, Алонсо, Бакайоко, Канте, Фабрегас, Мората, Азар

Манчестър Юнайтед (3-4-3): Де Хеа, Валенсия, Бейли, Смолинг, Джоунс, Йънг, Матич, Ерера, Михтарян, Рашфорд, Лукаку

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Защитата на титлата за Челси не протича безпроблемно, като отборът има едва 19 точки в първите 10 кръга - 9 по-малко от лидера Манчестър Сити, както и на 4 от днешния съперник, който освен това е с най-добрата защита от началото на надпреварата. Освен това през седмицата лондончани записаха много тежка загуба от Рома (3:0 в Рим), а напрежението е изцяло върху Антонио Конте.

Манчестър Юнайтед записа равенство и загуба в последните си 3 мача, което отдалечи Жозе Моуриньо и компания от лидера, като победата за "червените дяволи" е много ценна на този етап. Въпреки това се очаква Специалния отново да предпочете дефанзивна схема и да търси контраатаки на "Стамфорд Бридж".

Очаквайте стартовите състави към 17:30 часа!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички