Челси с трудна, но сладка победа над Манчестър Сити и нова крачка към титлата (ВИДЕО)


Челси с трудна, но сладка победа над Манчестър Сити и нова крачка към титлата (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3692 0

Лидерът в английската Висша лига Челси продължава похода си към титлата на Острова. Момчетата на Антонио Конте взеха и дербито с Манчестър Сити и продължават да водят със седем точки пред втория Тотнъм.

"Сините" от Лондон спечелиха домакинството си с 2:1, като Еден Азар вкара два гола за победителите, а Серхио Агуеро бе точен за "гражданите".

След днешната победа Челси събра актив от 72 точки на първата позиция, а Ман Сити остава 4-ти с 58 пункта.

Срещата започна по-добре за Челси и това доведе до откриване на резултата. Аспиликуета комбинира с Педро, който намери свободния в наказателното поле Азар. Белгиецът стреля технично и с помощта на рикошет откри резултата - 1:0.

След попадението на Азар момчетата на Хосеп Гуардиола притиснаха съперника си и очаквано стигнаха до изравнителното попадение. В 26' Куртоа направи ужасяваща грешка в своя мач №100 за "сините", като вместо да изчисти далеч напред, подаде право на Силва, който напредна и стреля. Стражът на домакините изби, но кълбото попадна на крака на Агуеро, който не сгреши пред опразнената врата - 1:1.

В 34' Фернандиньо се превърна в грешник за своя тим, след като фаулира Педро в наказателното поле и последва дузпа. Зад топката застана Азар, а Кабайеро отрази удара, но при добавката белгиецът бе безкомпромисен - 2:1.

Втората част започна с натиск на "гражданите", които още в 47' можеха да възстановят равенството, след добро изпълнение на пряк свободен удар, но без успех. Добрата им игра продължи и след това, като на няколко пъти се стигаше до центрирания от пряк свободен удар, но защитата пред Куртоа помагаше за запaзването на аванса.

Преди мача

Отборът на Челси продължава похода си към титлата в Англия. "Сините" от Лондон имат преднина на върха от седем точки пред втория Тотнъм. В последния си мач те бяха изненадани от Кристъл Палас, който си тръгна от "Стамфорд Бридж" с трите точки след успех с 2:1.

Манчестър Сити от своя страна изостава на 11 точки от днешния си опонент, като една победа за момчетата на Хосеп Гуардиола ще завърже още повече интригата за титлата на Острова. В последните си три мача обаче "гражданите" не познават вкуса на победата, като завършиха наравно с Стоук Сити, Ливърпул и Арсенал.

Състави:

Челси: Куртоа, Кейхил, Луис, Зума, Аспиликуета, Канте, Фабрегас, Алонсо, Азар, Педро, Коста.

Манчестър Сити: Кабайеро, Навас, Компани, Стоунс, Клиши, Фернандиньо, Делф, Сане, Силва, Де Бройне, Агуеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички