ВИДЕО: Симулира ли Садио Мане за победната дузпа на Ливърпул?


ВИДЕО: Симулира ли Садио Мане за победната дузпа на Ливърпул?

2274 0

Един от най-дискусионните моменти в двубоя между Ливърпул и Лестър от Висшата лига беше отсъдената дузпа в полза на мърсисайдци в самия край на срещата. Главният арбитър на срещата съзря нарушение в наказателното поле срещу Садио Мане, от което последва и гол на Джеймс Милнър, донесъл трите точки на "червените".

След края на мача обаче останаха съмнения дали дузпата е била редовна. Системата за видеоповторения (ВАР) потвърди първоначалното отсъждане, но въпреки това мнозина анализатори изразиха мнение, че не виждат основание да бъде отсъден 11-метров наказателен удар. 

Важно е да се отбележи, че ВАР може да отмени решението на съдията само ако е налице категорична грешка на арбитъра. На повторенията се вижда, че контакт между Садио Мане и противниковия футболист наистина има, което дава основание на ВАР да признае дузпата. 

Друг е въпросът дали контактът е потърсен от сенегалеца. Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс изрази мнение, че Мане е направил повече от необходимото, за да си изпроси тази дузпа, като смята, че нападателят на "червените" е паднал твърде лесно на земята.

А дали в действителност имаше дузпа за Ливърпул - преценете сами:

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама