ВИДЕО: Симулира ли Садио Мане за победната дузпа на Ливърпул?


ВИДЕО: Симулира ли Садио Мане за победната дузпа на Ливърпул?
Снимка: Getty Images/Guliver

3028 0

Един от най-дискусионните моменти в двубоя между Ливърпул и Лестър от Висшата лига беше отсъдената дузпа в полза на мърсисайдци в самия край на срещата. Главният арбитър на срещата съзря нарушение в наказателното поле срещу Садио Мане, от което последва и гол на Джеймс Милнър, донесъл трите точки на "червените".

След края на мача обаче останаха съмнения дали дузпата е била редовна. Системата за видеоповторения (ВАР) потвърди първоначалното отсъждане, но въпреки това мнозина анализатори изразиха мнение, че не виждат основание да бъде отсъден 11-метров наказателен удар. 

Важно е да се отбележи, че ВАР може да отмени решението на съдията само ако е налице категорична грешка на арбитъра. На повторенията се вижда, че контакт между Садио Мане и противниковия футболист наистина има, което дава основание на ВАР да признае дузпата. 

Друг е въпросът дали контактът е потърсен от сенегалеца. Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс изрази мнение, че Мане е направил повече от необходимото, за да си изпроси тази дузпа, като смята, че нападателят на "червените" е паднал твърде лесно на земята.

А дали в действителност имаше дузпа за Ливърпул - преценете сами:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички