ВИДЕО: Симулира ли Садио Мане за победната дузпа на Ливърпул?

Един от най-дискусионните моменти в двубоя между Ливърпул и Лестър от Висшата лига беше отсъдената дузпа в полза на мърсисайдци в самия край на срещата. Главният арбитър на срещата съзря нарушение в наказателното поле срещу Садио Мане, от което последва и гол на Джеймс Милнър, донесъл трите точки на "червените".

След края на мача обаче останаха съмнения дали дузпата е била редовна. Системата за видеоповторения (ВАР) потвърди първоначалното отсъждане, но въпреки това мнозина анализатори изразиха мнение, че не виждат основание да бъде отсъден 11-метров наказателен удар. 

Какво вбеси Юрген Клоп след трудната победа над Лестър?

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не е успял да се наслади пълноценно на изстраданата победа на своя отбор, а причината е грубо нарушение срещу М...

Важно е да се отбележи, че ВАР може да отмени решението на съдията само ако е налице категорична грешка на арбитъра. На повторенията се вижда, че контакт между Садио Мане и противниковия футболист наистина има, което дава основание на ВАР да признае дузпата. 

Друг е въпросът дали контактът е потърсен от сенегалеца. Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс изрази мнение, че Мане е направил повече от необходимото, за да си изпроси тази дузпа, като смята, че нападателят на "червените" е паднал твърде лесно на земята.

А дали в действителност имаше дузпа за Ливърпул - преценете сами:

Още по темата

Please select answer!