ВИДЕО: Да рискуваш промоция във Висшата лига в името на феърплея


ВИДЕО: Да рискуваш промоция във Висшата лига в името на феърплея
Снимка: Getty Images/Gulliver

2384 0

Двубоят между Лийдс и Астън Вила в Чемпиъншип предложи нещо на феновете, което вече е почти забравено във футбола или се среща в много малки дози - спортсменство. Срещата между двата тима бе изключително възлова за промоциите във Висшата лига от новия сезон и при победа Лийдс запазваше шансове да измести Шефилд Юнайтед от втората позиция.

Мениджърът Марсело Биелса обаче рискува промоцията на своя тим в името на феърплея и спечели симпатии по цял свят.  В 71-ата минута Матеуш Клих вкара попадение за Лийдс, но през това време играч на Вила - Джонатан Коджа, бе останал да лежи контузен на земята. Попадението предизвика бурна реакция от играчите на Астън Вила, които поискаха от Клих обяснение защо е продължила играта.

Това обаче не смути съдията, който зачете попадение и това доведе до суматоха между играчите на двата тима. След сблъсъците между футболистите реферът показа червен картон на Анвар Ел Гази. Жълти картони получиха Бамфорт от Лийдс и Хюрихейн от Вила.

Играта бе прекъсната за около 6 минути, а след подновяването ѝ Биелса инструктира своите играчите си да пуснат гол на Аствън Вила в духа на феърплея. Голът бе дело на Алберт Адома в 77-ата минута. Той пробяга целия терен и вкара на празна врата, докато съперниците останаха статични. Единствен Понтус Янсон опита да се противопостави, но не успя и така срещата завърши при 1:1. По този начин кръг преди края на Чемпиъншип Лийдс вече е на пет точки от Шефилд Юнайтед, който заедно с Норич влиза във Висшата лига. Съдбата на Лийдс ще се реши в плейофите. За тях са сигурни Уест Бромич и Астън Вила, а последното място ще се реши между Дарби Каунти и Мидълзбро.

Мениджърът на Лийдс Биелса е известен със своята ексцентричност - ето с какво друго преди известно време отново шокира света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички