ВИДЕО: Бърнли зачеркна шампионските амбиции на Тотнъм


ВИДЕО: Бърнли зачеркна шампионските амбиции на Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

1531 0

Изненадваща загуба като че ли сложи край на надеждите на Тотнъм да спечели титлата във Висшата лига - "шпорите" отстъпиха на непретенциозния Бърнли с 1:2, въпреки връщането в игра на звездата им Хари Кейн. Английският национал се разписа, но това не донесе дори точка на лондончани.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, като всички по-опасни положения бяха пред вратата на Бърнли. Гостите обаче пропиляха няколко добри възможности за гол.

В началото на втората част стражът на Бърнли Том Хийтън се наложи да показва класа, за да спаси вратата си. Малко след това домакините поведоха - след спорен корнер Крис Ууд скочи над защитата на "шпорите" и с мощен изстрел с глава отбеляза за 1:0. Тотнъм тръгна в атака и след 8 минути успяха да изравнят. Завърналият се след контузия хари Кейн бе изведен зад защитата, напредна и успя да вкара, след като топката се отклони от страничната греда - 1:1.

Въпреки опитите на Тотнъм за обрат, по-чистите положения до края на мача бяха пред Бърнли. В 83' след грешка в отбраната на лондончани Гудмундсон овладя, нахлу в наказателното поле и опита удар, който обаче се превърна в подаване за Ашли Барнс, който опъна мрежата на Юго Лорис за 2:1. В оставащото време "шпорите" наредиха още няколко пропуска и си тръгват от Бърнли без нито една точка. В класирането домакините са на 13-о място с 30 точки, а Тотнъм е трети с 60, 5 по-малко от лидера Манчестър Сити, който утре играе срещу Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички