Уотфорд и Тотнъм не успяха да си отбележат гол и поделиха точките


Уотфорд и Тотнъм не успяха да си отбележат гол и поделиха точките
Снимка: Gulliver/GettyImages

2009 0

Отборите на Уотфорд и Тотнъм завършиха наравно в откриващия двубой в 23-тия кръг на Английската Висша лига. Двубоят на „Викъридж Роуд“ завърши при резултат 0:0. Уотфорд можеха да си тръгнат с успеха в срещата, но капитанът Трой Дийни пропусна дузпа в средата на втората част.

Тотнъм започна срещата по-активно, но тимът не успя да създаде чисто голово положение пред вратата на Бен Фостър. Вместо това домакините създадоха по-чистите ситуация пред Гасанига, като Дукуре, Трой Дийни и Исмаила Сар пропуснаха да вкарат топката в мрежата на „шпорите“. В 38-мата минута Лукас Моура бе изведен сам срещу Фостър, но вратарят спаси удара на бразилеца.

В началото на втората част Уотфорд имаха две много добри положения за отбелязване на гол. Първо Дукуре стреля в тялото на Гасанига, а след това Исмаила Сар не успя да стреля от непосредствена близост. Тотнъм пък отвърна със атака, в която Хюн-Мин Сон центрира на Деле Али, но английският национал не успя да насочи добре топката с глава. Малко след това и самият кореец имаше шанс да отбележи, след като проби сам между отбраната на Уотфорд, но изпрати топката над вратата на Фостър. В 70-тата минута съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа в полза на Уотфорд, след като Ян Вертонген игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Трой Дийни, но Гасанига спаси изстрела на англичанина.

По този начин тимът на Жозе Моуриньо записа 4-ти пореден мач без успех в първенството. С равенството Тотнъм събира актив от 31 точки и се намира на 7-мата позиция в класирането. Уотфорд пък са в серия от 6 мача без загуба, а тимът на Найджъл Пиърсън е с 23 точки и е на 16-то място, на 2 точки от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички