Този път Ливърпул реализира положенията си и това даде резултат (ВИДЕО)


Този път Ливърпул реализира положенията си и това даде резултат (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1333 0

Отборът на Ливърпул записа втора поредна победа във Висшата лига, след като се наложи с 4:1 като гост на Уест Хям. 

От началото на сезона играчите на Юрген Клоп бяха обвинявани за слабата си игра в защита и за това, че не реализират положенията, които създават. Днес мърсисайдци се справиха добре в защита, въпреки индивидуална грешка на Джо Гомес при попадението на лондончани, но от своя страна "червените" вкараха почти всички чисти положения, които създадоха.

В 21' Мохамед Салах откри резултата след прекрасна контра атака, при която Садио Мане остави египтянина сам срещу Джо Харт. Само 3' по-късно при центриране от корнер се получи сериозен карамбол в наказателното поле на "чуковете" и топката попадна на крака на Жоел Матип, който нямаше проблем да реализира от непосредствена близост.

След почивката Славен Билич промени схемата на игра и в 55' Анде Аю центрира в наказателното поле, където Джо Гомес остави Мануел Ланцини да овладее и да стреля, като атакуващият футболист не пропусна шанса си и намали.

Само минута по-късно обаче Алекс Окслейд-Чембърлейн реализира първия си гол във Висшата лига с екипа на Ливърпул, след като получи пас в дясно, опита изстрел, който бе блокиран от Харт, но при добавката английският национал вкара. В 75' отново дуото Мане - Салах доведе до неприятности, като и този път египтянинът се оказа в прегръдките на своите.

С тази победа Ливърпул събра 19 точки, колкото имат още Бърнли, Арсенал и Челси, но лондонските тимове са с мач по-малко. За Уест Хям пък това беше четвърти мач без победа и те са само с 9 пункта, на точка от зоната на изпадащите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички