Талантите на Челси донесоха първи успех на Франк Лампард във Висшата лига


Талантите на Челси донесоха първи успех на Франк Лампард във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1720 0

Франк Лампард записа първа победа начело на Челси. Тя е първа за него като мениджър във Висшата лига, както и първи успех за лондончани за новия сезон. "Сините" победиха като гост отбора на Норич с 2:3. Тами Ейбрахам отбеляза две попадения, а Мейсън Маунт добави още едно за Челси. Пуки и Кантуел пък се разписаха за домакините.

Двубоят започна по изключително динамичен начин, като само за 6 минути двата отбора си размениха по едно попадение. Първо лондончани откриха, след като Ейбрахам бе оставен сам в наказателното поле и засече за 0:1. В 6' Кантуел засече отблизо ниско центриране на Пуки, а топката мина между краката на Кепа - 1:1.

В 17' "сините" отново излязоха напред в резултата. Пулишич подаде към Мейсън Маунт, който напредна и вкара топката в десния долен ъгъл. В 26' Тим Крул направи фантастично спасяване, Кристенсен опита да насочи в целта след прецизно центриране в наказателното поле, но стражът на домакините спаси. 4 минути след това Норич отново изравни. Пуки засече подаване в наказателното поле и би по трева в целта. До края на полувремето двата състава си размениха по още няколко опасни атаки, но до нови попадения не се стигна.

Челси наложи контрол през второто полувреме. В 61' Емерсон стреля силно, но право в ръцете на Крул. Малко след това имаше съмнения за дузпа в полза на Челси за нарушение срещу Аспиликеута. Реферът обаче не видя нищо нередно, а ВАР дори не се намеси. В 69' Ейбрахам получи добро извеждащо подаване от Ковачич, измъкна се от защитата и стреля между краката на противников бранител за 2:3. В 73' Норич можеше отново да изравни, но ударът на Годфри срещна напречната греда. 5 минути по-късно Зума вкара четвърто попадение, но то не бе зачетено заради фаул срещу вратаря.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички