Тактическият маг Антонио Конте на прага на двете крайности


Тактическият маг Антонио Конте на прага на двете крайности
Снимка: Guliver/Getty Images

2609 0

Въпреки че Жозе Моуриньо пое Манчестър Юнайтед и Хосеп Гуардиола най-накрая се появи при "шумните съседи", безспорно най-интересно за неутралните фенове на английската Висша лига беше пристигането на Антонио Конте. Челси заложи на италианския специалист, който върна Ювентус на картата на топ отборите в Европа, но мнозина прогнозираха крах на неговото любимо 3-5-2.

До момента Конте се справя повече от отлично, след като лондончани почнаха с 3 победи в първите си 3 срещи, а богатият арсенал на треньора си пролича, след като повечето голове за неговия тим паднаха от непознатото за Острова 4-2-4. Заради проблеми в последните трансферни прозорци обаче Конте нямаше особен избор в състава си, особено да заложи на 3-5-2. С края на август обаче настъпи и нова ера в Челси - ерата на тактическото разнообразие.

НАЙ-СКЪПАТА ФУТБОЛНА СРЕЩА!

С привличането на Маркос Алонсо и Давид Луиш в края на трансферния пазар "сините" вече могат да си позволят да изпробват любимото на Конте 3-5-2. В центъра на защитата ще бъдат Кейхил, Тери и Луис, като техни резерви ще бъдат Иванович и Курт Зума. Сесар Аспиликуета ще се завърне на титулярната си позиция отдясно на отбраната и ще действа като халф-бек, докато Алонсо ще опита да докаже, че в английската Висша лига ще играе отляво със същия успех, с който го правеше във Фиорентина.

В същото време, ако този план се провали, Конте веднага може да върне схема с 4-2-3-1, 4-3-3 или често използвания от него диамант 4-1-2-1-2. Разбира се, вариативността на това как да изглежда халфовата му линия се дължи почти изцяло на първия трансфер на италианеца - Н'Голо Канте, който може да действа спокойно като единствен дефанзивен халф или като партньор на който и да е измежду Микел, Матич и Сеск Фабрегас.

Суперзвезда на Челси пред трансфер в Манчестър Юнайтед?

За нападателната мощ на тима няма какво да се каже допълнително - Диего Коста, с всичките си изцепки на терена, е доказан голмайстор, а в Англия показа и отличен нюх към асистенцията. Миши Батшуай е много интересен и талантлив играч, който тепърва ще се доказва, но вече се вижда, че има вродено чувство за позициониране в наказателното поле, отлична скорост и добра техника. Еден Азар и Вилиан са перфектните крила за схема с един или с двама нападатели, а Оскар - така исканият от Ювентус плеймейкър (още по времето на Конте там), ще има много сериозна свобода да покаже своята креативност.

Ако досега Челси беше най-интересният и мистериозен отбор от "големите" в Англия, то с последните два трансфера този тим стана абсолютно неразгадаем. Предстои да разберем само едно - ще разгадаят ли самите играчи тактическата магия на Антонио Конте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички