Сър Алекс Фъргюсън с изумително точен коментар за създаването на футболна Суперлига


Сър Алекс Фъргюсън с изумително точен коментар за създаването на футболна Суперлига
Снимка: Getty Images/Guliver

7098 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е убеден, че идеята за създаване на футболна Суперлига между най-силните отбори на планетата е много далеч от реализация. Шотландският специалист смята, че английските клубове не се вълнуват особено от идеята, тъй като вече генерират достатъчно приходи от плеадата от спонсори в английската Висша лига и няма да са готови да напуснат първенството. 

"Прочетох информациите за създаването на Суперлига за елитните европейски клубове и как това щяло да им донесе по-големи приходи. Без съмнение идеята е ориентирана към парите, но това определено няма да е примамливо за отборите от Висшата лига, която в момента е най-доброто първенство в световния футбол. Също така тя е финансово обезпечена от Sky, BT Sport, а вече и от Amazon. Трудно ми е да видя как английски клуб би се съгласил да напусне шампионата", убеден е Фъргюсън, цитиран от ESPN. 

Бившият мениджър също не вярва, че топ отборите не биха се лишили от възможността да играят в Шампионска лига и да заменят престижа и удоволствието от надпреварата, за да вземат няколко милиона повече. 

"Освен това възможността да играеш в Шампионската лига е много атрактивна за играчите, треньорите и феновете, тъй като тя си остава най-големия тест в клубния футбол. Доста клубове с велика история биха могли да бъдат погубени, ако партньорите им във Висшата лига се преместят. Силно вярвам, че това е реалистична преценка за стойността на домашния футбол", отсече Фъргюсън. 

Наскоро пък името на легендарния шотландец беше замесено в скандал, след като сър Алекс бе обвинен, че е продал мач от Шампионска лига (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички