Солскяер се заяде преди дербито: Юнайтед са по-голям клуб от Сити


Солскяер се заяде преди дербито: Юнайтед са по-голям клуб от Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1255 0

В днешния ден всички погледи в Англия ще бъдат насочени към “Етихад Стейдиъм“, където от 19:30 един срещу друг ще се изправят отборите на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Юнайтед са на 11 точки зад днешния си съперник в класирането, а след напускането на сър Алекс Фъргюсън начело на „червените дяволи“ Юнайтед не са завършвали преди Сити в класирането. Въпреки това настоящият наставник на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер показа самочувствие преди дербито.

Норвежецът си спомни времената в края на 90-те и началото на века, когато защитаваше цветовете на Юнайтед като футболист. Точно когато Солскяер се присъедини към клуба през 1996-та Манчестър Сити вече бяха изпаднали от Висшата лига и се върнаха в шампионата чак през 2000г. По този начин норвежкият наставник трябваше да чака 5 години, за да изиграе първото си дерби на Манчестър през април 2001-ва година.

„Поне сега играем срещу тях всяка година. Минаха много години преди да изиграя първото си дерби на Манчестър. Много неща се промениха оттогава. Разбира се, в момента Сити са много по-добър отбор, отколкото бяха, когато аз играех. Мисля, че футболът се е променил доста. В момента играта е по-технична и по-тактическа, отколкото преди години, когато всички залагаха на физиката. Но все пак дербито трябва да си бъде дерби. Не играем баскетбол, тъй че сме готови ако има повече физическа част в срещата“ заяви наставникът на Манчестър Юнайтед. Солскяер бе запитан и дали Манчестър Юнайтед все още са по-голям клуб от Манчестър Сити, на което категорично отговори с „Да“.

Днешната среща е от огромно значение и за двата тима. Манчестър Сити заемат 3-тата позиция с 32 точки и все още пазят минимални шансове да се преборят с Ливърпул за титлата. Манчестър Юнайтед са 6-ти с 21 пункта, като са на 8 точки от 4-тата позиция, даваща право на участие в Шампионската лига. А ето какво каза един от играчите на Манчестър Юнайтед за Солскяер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички