Автогол не стресна Челси, срази и Сити на Гуардиола


Автогол не стресна Челси, срази и Сити на Гуардиола
Снимка: Getty Images/Guliver

2507 0

Челси срази Манчестър Сити с 1:3 в дербито на 14-ия кръг на Висшата лига . Това е осма поредна победа за лондончани, които вече са с 4 точки пред Манчестър Сити.

Срещата завърши с грозни сцени, след които Агуеро и Фернандиньо бяха изгонени с директни червени картони. Агуеро извърши грубо нарушение срещу Давид Луис, а Фернадиньо изпусна нервите си и удари глава на Фабрегас. 

Манчестър Сити владееше инициативата през първата част и имаше по-добрите голови възможности. В 45' тимът на Гуардиола поведе чрез автогол на Гари Кейхил, който в опит да изчисти топката я прати във вратата на Куртоа.

Втората част започна отново по-активно за „гражданите”, но Челси в рамките на 10 минути направи пълен обрат. В 60’ Коща отбеляза изравнителното попадение, а в 70’ резервата Вилиан вкара за 1:2. В последната минута от редовното време Еден Азар оформи крайното 1:3 за осма поредна победа за лондончани. В миналия кръг Челси отново сътвори обрат срещу градския си съперник Тотнъм на „Стамфорд Бридж”.

Първо полувреме

Двата отбора започнаха с по-предпазлива игра в началните минути. В 7' домакините имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Кейхил, но правилно реферът Антъни Тейлър не отсъди нарушение. 

В 14' Еден Азар отправи мощен удар малко преди границата на наказателното поле, но вратарят на Сити извади късмет, тъй като топката мина на сантиметри от вратата.

Попадение на "гражданите" бе отменено в 25' заради засада. След изпълнение на фаул, Фернандиньо  засече топката с глава, но той се намираше в явна засада.

В ответната атака Еден Азар напредна, но не успя сам да завърши атаката. В наказателното поле върна топката, но играч на Сити изчисти в ъглов удар.

В 30' дойде първото дискусионно решение в срещата. От Сити претендираха за нарушение на Давид Луис, който с рамо изблъска Агуеро, но съдията не отсъди нарушение, тъй като бранителят на Челси бе последен в защита.

До края на полувремето по-добрите шансове за отбелязване на гол бяха пред Сити. Агуеро на два пъти имаше страхотни възможности да изведе домакините напред, но ударите му минаха покрай вратата. 

В 45' тимът на Гуардиола поведе чрез автогол на Гари Кейхил, който в опит да изчисти топката я прати във вратата на Куртоа. 

Второ полувреме

Втората част започна с опасна контраатака за Манчестър. Давид Силва намери Де Бройне, чийто диагонален удар бе отразен от стража на Челси. В 53' неразбирателство между Куртоа и Кейхил за малко не струва второ попълнение за домакините.

Въпреки надмощието на Сити на терена, Челси намери път към вратата на Браво. В 60' Фабрегас с дълъг пас намери Коща, който успя да овладее топката и да вкара за 1:1.  

В рамките на 10 минути "сините" от Лондон направиха пълен обрат. Страхотна контраатака на Челси, в която Коща асистира на Вилиан, който напредна, влезе в наказателното поле и с диагонален удар изведе тима си напред. Бразилецът посвети гола си на загиналите в самолетна катастрофа футболисти на Чепекоензе.

В 90' Еден Азар оформи крайното 1:3, с което затвърди лидерската позиция на Челси във Висшата лига. 

Старови състави:

За изненада на футболните анализатори Конте прави промяна в стартовия състав за първи път от 7 срещи. На мястото на Неманя Матич започва Сеск Фабрегас. 

Манчестър Сити: Клаудио Браво; Джон Стоунс, Николас Отаменди, Александър Коларов, Фернандиньо, Илкай Гюндоган, Хесус Навас, Давид Силва, Кевин де Брюин, Лерой Сане. Серхио Агуеро.

Челси: Тибо Куртоа; Сесар Аспиликуета, Давид Луис, Гари Кейхил; Виктор Моузес, Н'Голо Канте, Франсеск Фабрегас, Маркос Алонсо; Педро Родригес, Диего Коста, Еден Азар.

Преди мача

В състава на Челси Джон Тери все още лекува контузия и няма да е на разположение, но според медиите на Острова Конте ще заложи на същите 11 играчи, с които започва в последните 7 срещи.

В лагера на Манчестър Сити Венсан Компани пропуска и този двубой заради контузия. Не е ясно и какво е състоянието на Рахийм Стърлинг и Фабиан Делф, но има вероятност и да попаднат в сметките на Гуардиола.

Челси взе само 2 точки от последните си 4 двубоя срещу Сити за първенство. Това е най-дългата серия на тима без успех срещу този съперник. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички