Сити навакса 2 гола пасив и се класира на 1/2-финал за ФА Къп със спорно попадение


Сити навакса 2 гола пасив и се класира на 1/2-финал за ФА Къп със спорно попадение
Снимка: Getty Images/Guliver

1662 0

Манчестър Сити си поигра с нервите на своите фенове в четвъртфиналите за ФА Къп срещу Суонзи, след като губеше с 0:2 до 69-ата минута. Отборът на Хосеп Гуардиола обаче успя да вкара 3 гола в рамките на 20 минути и да си осигури място на полуфиналите. В решителния трети гол, отбелязан от Серхио Агуеро, имаше съмнения за засада.

Суонзи откри резултата от дузпа в 20' на мача. Тя бе свирена за нарушение на Фабиан Делф, а Мат Граймс я реализира без проблем. Девет минути по-късно Берсант Селина достигна до пас в наказателното поле и със страхотен изстрел намери горния десен ъгъл на Едерсон.

Сити обаче не се предаде и успя да стигне до гол в 69', когато Бербардо Силва получи брилянтен пас от Агуеро и стреля точно в десния ъгъл на Нордфелд. В 78' "гражданите" получиха правото да изпълнят дузпа заради грубо влизане на Картър-Викърс. Агуеро застана зад бялата точка, но изпусна. За негово щастие стражът на Суонзи обаче си вкара нелеп автогол в следващите секунди и резултатът бе изравнен.

Гостите от Манчестър натиснаха и успяха в последните минути на редовното време да вкарат така важния трети гол. В 89' Агуеро се извиси високо, за да засече центриране и да прати топката с глава ниско в левия ъгъл. В ситуацията обаче останаха сериозни съмнения за засада, но, тъй като в турнира няма системата ВАР, ситуацията не беше преразгледана и Сити продължи към полуфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички