Сити без победа в трето поредно гостуване, Стърлинг шокира с пропуск


Сити без победа в трето поредно гостуване, Стърлинг шокира с пропуск
Снимка: Getty Images/Gulliver

1009 0

Манчестър Сити завърши наравно 1:1 с Бърнли в среща от 26-ия кръг на Висшата лига. Това е трето поредно равенство за "гражданите" като гост. Отборът на Хосеп Гуардиола се оттегли на почивката с гол преднина, след като в 22' Данило откри. 8 минути преди края Бърнли шокира съперника си с изравнителен гол. 

Началните минути бяха по-добри за Сити и логично в 22' откри резултата, Силва намери Данило, който бе напълно сам и не срещна трудности да прати топката в мрежата. Постепенно домакините започнаха да показват по-добра игра и в 32' Бен Мий достигна до перфектен пас и нанесе мощен шут, но защитник на Сити изби топката в последния момент. 

В 55' Агуеро подаде към Стърлинг, чийто удар мина над напречната греда. В 70' Ленън шутира от движение, но стражът на "гражданите" показа страхотна реакция и изби топката. Минута по-късно дойде и може би най-любопитния момент в срещата, като Стърлинг кандидатства за пропуска на сезона. Де Бройне с великолепен пас намери Каул Уолкът, който подаде на Стърлинг в наказателното, където бе сам пред вратата, но вместо да вкара изкара топката в аут. Така в 82'  Гудмундсон отбеляза с брилянтен удар в средата на вратата и донесе равенството на тима си.  След днешното равенство Сити остава на върха в класирането с актив от 69 точки, докато Бърнли е седми с 36.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички