Шампионско представяне и победа за Манчестър Сити в градското дерби (ВИДЕО)


Шампионско представяне и победа за Манчестър Сити в градското дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7174 0

Английският шампион Манчестър Сити продължава с отличното си представяне в английската Висша лига и през този сезон. "Гражданите" спечелиха дербито с Манчестър Юнайтед с 3:1 на своя "Етихад" и се върнаха на върха, като там за няколко часа се бе настанил Ливърпул след победата над Фулъм.

Още в 11' "небесно-сините" поведоха в резултата чрез Давид Силва, който завърши добра атака, преминала и през двата фланга. В началото на втората част Серхио Агуеро разстреля Давид де Хеа за 2:0. В 55' Ромелу Лукаку се появи на терена и само 30 секунди по-късно спечели дузпа за своя тим, която Антони Марсиал превърна в гол. В края на срещата обаче появилият се като резерва Илкай Гюндоган сложи точка на спора с третия гол за своя тим в мача.

С тази победа Ман Сити събира 32 точки след 12 изиграни кръга и е еднолично на първата позиция. "Червените дяволи" пък са на цели 12 точки от върха и с 20 пункта са на 8-а позиция.

Още във 2' на мача Манчестър Сити получи възможност да открие резултата. Бернардо Силва получи пред дъгата на наказателното поле и веднага отправи удар, който обаче профуча край страничната греда.

Натискът на шампионите продължи и в 11' резултатът бе открит. Бернардо Силва получи на далечната греда и с огромни усилия върна към Давид Силва, който бе непокрит в малкото наказателно поле и от близко преодоля Давид де Хеа - 1:0.

Постепенно Манчестър Юнайтед се отърси от допуснатия гол и започна да поглежда към вратата на Едерсон. Маркъс Рашфорд се отличаваше с опити за пробиви по левия фланг, но без реална опасност.

В заключителните 10' от първата част "червените дяволи" направиха куп грешки, които като по чудо не доведоха до нов гол във вратата на Де Хеа. Андер Ерера на три пъти загуби топката в близост до наказателното поле, като най-чистото положение се откри пред Агуеро, който обаче оплете топката във външната страна на мрежата.

Втората част започна отлично за домакините и още в 49' те удвоиха аванса си. Рияд Марез и Серхио Агуеро направиха двойно, като аржентинецът остана очи в очи с Де Хеа и с топовен удар покачи на 2:0.

В 56' Ромелу Лукаку се появи на терена и секунди по-късно получи пас в наказателното поле. Там той бе пресрещнат от Едерсон, който извърши нарушение и последва сигнал за дузпа. Зад топката застана Антони Марсиал, който с първия точен удар на тима си в срещата, намали изоставането - 1:2.

Хосеп Гуардиола също погледна към резервната си скамейка и Лерой Сане се появи на игрището. Включването на бързоногия футболист раздвижи много атаката на "гражданите" и в 75' той бе изведен на стрелкова позиция, но стреля високо над вратата.

В последните 10' от срещата и Илкай Гюндоган се появи на терена, като замени Агуеро. 3' преди края немският национал получи центриране от Бернардо Силва и от около три метра нямаше проблем да се разпише - 3:1.

СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Едерсон, Менди, Лапорт, Стоунс, Уокър, Б. Силва, Д. Силва, Фернандиньо, Стърлинг, Марез, Агуеро

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Матич, Ерера, Фелайни, Лингард, Рашфорд, Марсиал

Преди мача

Английският шампион Манчестър Сити приема днес градския съперник Манчестър Юнайтед на своя "Етихад". "Гражданите" са лидери във Висшата лига с 29 точки и все още нямат поражение, като са записали едва две равенства.

"Червените дяволи" от своя страна не играят най-добрия си футбол от началото на кампанията. Към момента момчетата на Жозе Моуриньо са едва 8-и, след като допуснаха три поражения и цели 18 гола за 11 срещи.

"Гражданите" влизат като фаворит в срещата, след като от началото на сезона демонстрират впечатляваща форма. Нападателите на Сити са сред най-резултатните на Стария континент, а отбраната на "червените дяволи" определено не е на нужното ниво през настоящия сезон.

Статистиката обаче сочи друго. "Небесно-сините" са успели да спечелят само два от последните си осем мача срещу Юнайтед, а през миналата година "червените дяволи" направиха пълен обрат срещу Сити от 0:2 до 3:2 насред "Етихад".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички