Салах спаси Ливърпул от кошм(в)ар на "Анфийлд" срещу последния в Англия


Салах спаси Ливърпул от кошм(в)ар на "Анфийлд" срещу последния в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

9490 0

Европейският шампион Ливърпул постигна труден, но заслужен успех на "Анфийлд" срещу последния в класирането във Висшата лига. Мърсисайдци победиха Уотфорд с 2:0 в откриващия мач от 17-ия кръг на Премиършип.

В герой за "червените" се превърна Мохамед Салах, който реализира и двете попадения в срещата. Домакините трябваше да треперят до последните секунди, за да видят втори гол в срещата, който да им гарантира победата. Важна роля в мача изигра и ВАР, който отмени гол на Ливърпул, а за малко да стори същото и с второто попадение на Салах.

Двубоят започна с равностоен футбол, като Уотфорд демонстрира завидно самочувствие и стигна до няколко опасни ситуации пред вратата на Алисон. Ливърпул започна малко по-плахо, но постепенно притисна своя съперник и седем минути преди края на първата част успя да открие. Салах се разписа след бърза контраатака и асистенция на Садио Мане.

Втората част започна добре за "червените", които се добраха до втори гол чрез Мане. Голът на сенегалеца обаче бе отменен от ВАР заради много тънка и спорна засада, която за пореден път породи дискусии около работата на системата за видеоповторения на Острова.

В следващите минути Ливърпул държеше контрола над срещата, но въпреки това опасността не беше преминала. Едва в 90-ата минута Салах успя да вкара и втория си гол в мача, за да покаже, че обича да бележи срещу този съперник и да спечели трите точки на своя отбор. 

Така Ливърпул продължава да е без поражение във Висшата лига и вече разполага с 49 точки - с 11 повече от втория Лестър и 17 пред Манчестър Сити, като и двата отбора са с мач по-малко. "Червените" вече 47 мача не са побеждавани на "Анфийлд". Уотфорд от своя страна продължава да затъва с едва девет точки, а спасението в момента е на шест точки, но съвсем скоро може да нарасне на още по-голяма разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички