Рууни обяви края на кариерата си в националния отбор с прочувствено писмо


Рууни обяви края на кариерата си в националния отбор с прочувствено писмо
Снимка: Gulliver/GettyImages

2698 0

Голмайстор №1 на Англия Уейн Рууни обяви, че прекратява кариерата си с екипа на "трите лъва". Нападателят, който изигра 119 мача и вкара 53 гола, разкри чрез писмо до своите фенове, че повече няма да играе за родината си.

"Страхотно бе, че Гарет Саутгейт ме повика тази седмица, за да ми каже, че ме иска обратно в състава на Англия. Оценявам го. 

Премислих много бъдещето си и разкрих пред Гарет, че повече няма да играя за Англия. Трудно решение, което дискутирах със семейството си, мениджърът ми в Евертън и най-близките ми приятели.

Да играя за Англия винаги е било специално за мен. Винаго, когато съм получавал повиквателна, или капитанската лента, е било голяма отговорност и истинска наслада за мен. Но мисля, че сега е моментът да напусна.

Да напусна Манчестър Юнайтед също бе много трудно, но исках да се прибера в Евертън и да помогна на тима да постига успехи. Винаги ще остана голям фен на английския футбол. 

Единственото, за което съжалявам е, че не постигнах нищо с Англия на голям турнир. Вярвам обаче, че Гарет е правилния човек и с играчите, които взима в националния отбор, той ще стигне напред, а защо да не спечелят и голям форум. Надявам се цялата държава да ги подкрепя.

Един ден мечтите на феновете на отбора ще се сбъднат, той ще постигне успехи. И се надявам да съм там, без значение дали съм фен, или заемам някаква роля в отбора", написа Рууни в официалния си сайт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички