Революция в Англия: Играчите ще плащат на агентите, не клубовете


Революция в Англия: Играчите ще плащат на агентите, не клубовете
Снимка: Getty Images/Gulliver

1500 0

Днес трябва да се проведе среща между ръководителите на английската Висша лига, на която ще се обсъдят изменения в отношенията между клубовете и агентите при трансферите на футболистите. Според "Sky Sports" тези изменения ще касаят парите, които клубовете плащат на футболните мениджъри.

Ръководителите в английския футбол на най-високо ниво са обезпокоени от факта, че посредниците при трансфери печелят твърде големи суми, които трябва да им бъдат платени от дадения клуб. Например, за трансфера на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед агентът на французина Мино Райола е получил 41 милиона паунда, като самият трансфер бе на стойност 110 млн., включително бонусите.

През миналата година английските клубове са платили на агенти по трансферите 220 милиона паунда, което не се харесва на босовете на Висшата лига. Те са на мнение, че посредниците трябва да заработват не повече от 5% от трансфера, като досега те могат да получат почти половината от трансферната сума.

ИВЕЛИН ПОПОВ: АГЕНТИТЕ СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ВЪВ ФУТБОЛА

Днес ръководните лица в лигата ще обсъдят механизми, според които в тази система ще се въведат промени. Предвижда се и сътрудничество с ФИФА, която на свой ред също е обмисляла подобна инициатива.

След промените футболните агенти ще трябва да получат специални лицензи, потвърждаващи тяхната компетентност в преговорния процес между клубовете и футболистите. Най-важната промяна обаче предвижда посредниците да получават възнагражденията си от своите клиенти, а не от клубовете, с които се договорят. Това от своя страна обаче ще доведе до по-високи изисквания за заплата от страна на звездите в най-обичаната игра. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички