Разкриха каква заплата ще взима най-скъпият защитник в света


Разкриха каква заплата ще взима най-скъпият защитник в света
Снимка: Guliver/GettyImages

5822 0

Манчестър Юнайтед и Лестър са постигнали договорка за трансфера на Хари Магуайър, който ще се превърне в най-скъпия защитник в света. До последно английският гранд се опитваше да свали сумата под 75 милиона паунда, но ръководството на "лисиците" действа категорично и е дало да се разбере, че няма да продаде защитника за нито една стотинка по-малко от 80 милиона паунда.

Днес английските медии разкриха и заплатата, която ще получава при "червените дяволи". Той няма да бъде от най-скъпоплатените играчи при мениджъра Оле Гунар Солскяер. Защитникът ще прибира годишно по 5 млн. паунда, което е по около 95 000 на седмица.

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс също потвърди, че сделката е факт. "Между двата клуба се проведоха преговори, сумата бе съгласувана. Сега Хари има възможност да обсъди с тях условията за личния си контракт. Това е въпрос, който му предстои да реши. Разбира се, предстоят и медицински изследвания", обяви Роджърс.

Вече стана известно, че трансферната сума е 80 млн. паунда. Когато сделката стане факт, Магуайър ще стане най-скъпият защитник в света. В момента рекордът принадлежи на Върджил ван Дайк, който Ливърпул закупи от Саутхемптън за 75 млн. паунда в началото на 2018 г.

Междувременно се появиха информации, че "дяволите" са на път да шокират английския футбол, привличайки една от дългогодишните звезди на Челси (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички