Причината за проблемите на Моуриньо в Манчестър Юнайтед е...


Причината за проблемите на Моуриньо в Манчестър Юнайтед е...
Снимка: Guliver/GettyImages

1153 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е известен с това, че се опитва да контролира всеки един аспект от играта на своите отбори, анализира "ББС".

През този сезон обаче играта на "червените дяволи" никак не върви добре. Победата над Суонзи беше едва втората в 8 мача за тима от Манчестър, който се намира на 6-та позиция във временното класиране и вече е на цели 8 пункта от лидера Ливърпул.

В допълнение и представянето на отбора в турнира Лига Европа също е плачевно. В четвъртък Юнайтед загуби от турския Фенербахче и намали значително шансовете си за класиране напред във втория по сила европейски клубен турнир.

"Червените дяволи" имат много сериозни проблеми с контузени футболисти от началото на настоящия сезон. Въпреки че Моуриньо доведе в клуба искания лично от него специалист по физическа подготовка Карлос Лалин проблемите с травми в отбора продължават.

На новата звезда на тима Златан Ибрахимович пък дори бе позволено да продължи да работи със собствения си физиотереапевт Дарио Форт.

Това донякъде дава резултат. защото поне шведа игра във всеки един двубой на отбора досега. Напоследък обаче коефициантът му на полезно действие е значително намален.

От началото на сезона Специалния загуби цели 10 футболисти заради травми, което дори надхвърля "постижението" му в Челси през миналата кампания, когато заради контузии за същия период от време аут бяха 6-ма играчи.

Наскоро Моуриньо обвини лекарския щаб за многото контузии, като и двама от играчите му (Блинд и Смолинг) получиха упреци за липсата на смелост и желание да превъзмогнат болката.

Така Моуриньо продължи да си търси виновници, но така и не намира причина да отдаде поне част от проблемите на собствените си методи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички