Погба и Канте, или как футболът е повече бизнес, отколкото футбол


Погба и Канте, или как футболът е повече бизнес, отколкото футбол
Снимка: Getty Images / Guliver

2411 0

Бившият играч на Лестър Нголо Канте продължава да впечатлява по терените в Англия и за отбора на Челси, а снощи отбеляза и изключително ценен гол за победата с 1:0 в среща от 1/4-финалите на ФА Къп.

Нголо Канте е най-добрият полузащитник в английския футбол за последните близо 2 години. Макар че често изглежда незабележим заради неговата позиция на терена, специалисти споделят, че Канте е много по-завършен и отборен играч отколкото своя сънародник от Манчестър Юнайтед Пол Погба.

Сравненията между двамата са неизбежни, макар и ролята им на терена да не е идентична. Нисичкият Канте върши невероятна работа в полузащитата на Челси, а неговата скромност и работливост се харесват на феновете, дори и да са от противниковия отбор.

Снощният мач бе чудесен пример за играта на двамата през сезона. Канте пресира добре, върши отлична работа в дефанзивен и офанзивен план, покрива много терен и влиза безмилостно в единоборствата.

Погба е крайно на другия полюс в първия си сезон след завръщането на "Олд Трафорд". Работата му в защита е плачевна, именно той трябваше да пази Канте при гола. Погба дори не направи шпагат, който да притесни неговия съперник, а вместо това просто изгледа какво ще направи Канте.

Статистиките на Канте са изключително високи във всички компоненти на играта, той умее да пресира изключително умно и ръководи изнасянето на топката за състава на Челси. Погба опитва да прави същите неща, но нещо в играта му куца и това е явно за всички.

Погба струваше на Юнайтед 105 милиона евро, а Канте на Челси "само" 38 милиона. Роман Абрамович пръсна огромни пари по време на престоя си на "Стамфорд Бридж", но сумата за Канте е направо смешна в сегашната ситуация на футбола, така че без съмнение това е печеливш удар за Челси.

Пол Погба е много по-успешен маркетингов продукт и в това няма съмнение, но преди всичко това е футбол и футболът трябва да е в основата на всеки трансфер. За съжаление в последно време ценностите в най-притегателната игра се изкривяват.

Но въпросът, който всички си задават е: Ако Погба струва 105 милиона евро, то реално колко струва Канте? Отговорът със сигурност не е 38 милиона евро, а много повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички