Победният марш на Челси продължи и срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)


Победният марш на Челси продължи и срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1844 0

Лидерът във Висшата лига Челси се зарадва с минимален успех в лондонското дерби срещу Кристъл Палас. Единственото попадение в срещата е дело на нападателя на тима Диего Коща в 43'.

Под гъстата мъгла на "Селхърст Парк" Челси записа 11-а поредна победа и върви все по-устремено към шампионската титла. 

През първата част двата отбора не представиха нищо зрелищно на терена. Играта бе равностойна като опасните ситауциите бяха доста малко и пред двете врати. В 20' домакините изпуснаха добра ситуация.

Пънчън успя да засече топката с пета след центриране на Кели, но топката премина покрай гредата.

След това чак в 40' отново се стиган до голово положение. Джейсън Пънчън опита да застраши вратаря от свободен удар от границата на наказателното поле. Той нанесе зашеметяващ удар, който прелетя само на сантиметри над напречната греда.

2 минути преди края на полувремето Сесар Аспиликуета направи красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, топката стигна до Диего Коща, който засече с глава в десния ъгъл и зад вратаря - 0:1.

Втората част започна по същия начин, както и първата. Челси опитваше да задържа топката, докато домакините разичтаха на контраатаки. В 73' Нголо Канте си освободи пространство и стреля в долния ляв ъгъл, но не успя да преодолее вратаря.

6 минути преди края на редовното време Маркос Алонсо пропусна да реши всичко в срещата. Алонсо изпълни свободен удар от средно разстояние, но изумителният му удар срещна горната греда.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички