Кой става шампион, когато Челси е лидер по Коледа?


Кой става шампион, когато Челси е лидер по Коледа?
Снимка: Guliver/GettyImages

2106 0

Всеки път, когато Челси е лидер в класирането по Коледа, титлата отива на „Стамфорд Бридж“. Това показва статистиката в шампионските сезони на „сините“, а в момента тимът на Антонио Конте се движи по график.

Лонтончани записаха десета поредна победа след 1:0 над Съндърланд като гост. Гола вкара Сеск Фабрегас, с което държи „сините“ на 6 точки дистанция от Ливърпул и Арсенал.

При това положение дори Челси да загуби следващия си мач, който е срещу Кристъл Палас, тимът посреща Коледа като лидер. Лондончани оглавяваха таблицата по празниците през 2004, 2005, 2009 и 2014 г. и след това винаги триумфираха с титлата. Челси гони и рекорд по победи.

През сезоните 2008/2009 и 2009/2010 тимът записа 11 поредни успеха. При евентуален триумф и срещу Кристъл Палас в събота играчите на Антонио Конте могат да счупят рекорда на 26 декември, популярния като „Боксинг дей“ ден в Англия. Тогава Челси чака Борнемут.

„Бих искал моите играчи да не гледат класирането и да се концентрират върху мача с Кристъл Палас – категоричен бе мениджърът Конте. – Трябва да се представим добре, за да посрещнем щастливи Коледа.“/Труд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички