От Висшата лига ще приготвят два шампионски трофея за неделя


От Висшата лига ще приготвят два шампионски трофея за неделя
Снимка: Gulliver/GettyImages

2115 0

От Висшата лига подготвят два шампионски трофея, които ще бъдат на "Анфийлд" и "Амекс Стейдиъм" за мачовете от последния кръг на първенството. Битката за титлата между Манчестър Сити и Ливърпул ще се реши след изиграването на последните мачове от сезона, като "гражданите" гостуват на Брайтън, а "червените" посрещат Уулвърхемптън.

Тимът на Хосеп Гуардиола има една точка преднина и с успех срещу "чайките" ще си осигури втора поредна титла на Англия, но всеки друг резултат, комбиниран с победа на Ливърпул над "вълците", ще означава, че мърсисайдци са шампиони за първи път от 1990-та година насам.

Поради това Висшата лига ще е готова с два трофея, които ще чакат в готовност на двата стадиона. Единият е оригиналът, който стои в отбора шампион в течение на сезона, докато копието се използва от ръководството на Висшата лига за промоционални цели. Двата трофея са напълно еднакви, като в основата и на двата са изписани имената на досегашните шампиони.

Също така ще има и два комплекта шампионски медали, като 40 медала ще бъдат на "Анфийлд" заедно с временния изпълнителен директор на организацията Ричард Мастърс, докато други 40 медала ще са на разположение в "Амекс Стейдиъм" с временния президент на Лигата Клаудия Арни. Всеки футболист, който е изиграл поне пет мача във Висшата лига през сезона, получава шампионски медал. Това означава, че халфът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн и защитникът на тима Алберто Морено не получават автоматично медал, но клубът шампион получава няколко допълнителни бройки, които може да разпредели по свое усмотрение.

Междувременно стана ясно, че от Сити готвят мегатрансфер. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички